Solar Magazine - Tibber start met verkoop nieuwe thuisbatterij Polarium
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tibber start met verkoop nieuwe thuisbatterij Polarium
© Tibber

Tibber start met verkoop nieuwe thuisbatterij Polarium

Energiebedrijf Tibber – aanbieder van dynamische energiecontracten – start in Nederland met de verkoop van de nieuwe thuisbatterij Homevolt van de Zweedse fabrikant Polarium.

Tibber gaat de thuisbatterij aansturen via een algoritme dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie zodat de dynamische energieprijzen optimaal benut worden. De Homevolt is begin 2024 beschikbaar in Nederland.

Circulair
Alle onderdelen van de batterijcellen van Polarium zijn circulair opgebouwd. Aan het einde van de levensduur kunnen dan ook alle onderdelen worden gerecycled.

De batterij maakt gebruik van lithium nikkel-mangaan-cobalt (nmc)-chemie. De Homevolt bestaat uit 1 of 2 batterijmodules met in totaal een capaciteit van 6,6 of 13,3 kilowattuur. De geïntegreerde omvormer heeft een nominaal vermogen van 3 tot 6 kilowatt.

Dynamisch energiecontract
Het basisidee is om de thuisbatterij te combineren met een dynamisch energiecontract waarbij consumenten de uurprijs betalen. Zo kan de thuisbatterij automatisch opladen wanneer de prijs laag is en deze energie gebruiken wanneer de prijs hoog is.

‘De combinatie van hardware en software is wat Homevolt uniek maakt’, stelt Edgeir Aksnes, chief executive officer en medeoprichter van Tibber. ‘Dit product maakt energieopslag toegankelijker dan ooit. Wij willen dat iedereen de controle kan nemen over zijn energieverbruik en -kosten. De Homevolt combineert de batterijtechnologie van Polarium met onze slimme Tibber-app. Zo kan de consument de flexibiliteit van het elektriciteitsnet optimaal benutten, met het oog op congestie op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk helpt dat uiteindelijk iedereen.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke thuisbatterijen nu al te koop zijn.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Sunconnect B.V. zoekt:

Duurzaamheidsadviseur

Fulltime (40 uur) - Oudkarspel
EWS zoekt:

Vertegenwoordiger buitendienst Noord-Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!