logo
wvhj2023
© Tibber
© Tibber
2 juni 2023

Tibber start met verkoop nieuwe thuisbatterij Polarium

Energiebedrijf Tibber – aanbieder van dynamische energiecontracten – start in Nederland met de verkoop van de nieuwe thuisbatterij Homevolt van de Zweedse fabrikant Polarium.

Tibber gaat de thuisbatterij aansturen via een algoritme dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie zodat de dynamische energieprijzen optimaal benut worden. De Homevolt is begin 2024 beschikbaar in Nederland.

Circulair
Alle onderdelen van de batterijcellen van Polarium zijn circulair opgebouwd. Aan het einde van de levensduur kunnen dan ook alle onderdelen worden gerecycled.

De batterij maakt gebruik van lithium nikkel-mangaan-cobalt (nmc)-chemie. De Homevolt bestaat uit 1 of 2 batterijmodules met in totaal een capaciteit van 6,6 of 13,3 kilowattuur. De geïntegreerde omvormer heeft een nominaal vermogen van 3 tot 6 kilowatt.

Dynamisch energiecontract
Het basisidee is om de thuisbatterij te combineren met een dynamisch energiecontract waarbij consumenten de uurprijs betalen. Zo kan de thuisbatterij automatisch opladen wanneer de prijs laag is en deze energie gebruiken wanneer de prijs hoog is.

‘De combinatie van hardware en software is wat Homevolt uniek maakt’, stelt Edgeir Aksnes, chief executive officer en medeoprichter van Tibber. ‘Dit product maakt energieopslag toegankelijker dan ooit. Wij willen dat iedereen de controle kan nemen over zijn energieverbruik en -kosten. De Homevolt combineert de batterijtechnologie van Polarium met onze slimme Tibber-app. Zo kan de consument de flexibiliteit van het elektriciteitsnet optimaal benutten, met het oog op congestie op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk helpt dat uiteindelijk iedereen.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke thuisbatterijen nu al te koop zijn.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten