Solar Magazine - Sun Tank toont nieuwe warmtebuffer voor consumenten om stroom zonnepanelen op te slaan
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sun Tank toont nieuwe warmtebuffer voor consumenten om stroom zonnepanelen op te slaan
© Sun Tank

Sun Tank toont nieuwe warmtebuffer voor consumenten om stroom zonnepanelen op te slaan

Sun Tank introduceert een nieuw warmtebuffersysteem – de Sun Tank – om door consumenten opgewekte stroom van zonnepanelen in hun eigen woning om te zetten en op te slaan als warmte.

Sun Tank wil de opgewekte stroom via een warmtepomp of doorstroomboiler omzetten in warmte en vervolgens opslaan in grote buffers. In het geval van zonnecollectoren waarbij warmte wordt opgewekt, fungeren de Sun Tanks als zonneboilers. De Sun Tanks kunnen in de muur, de vloer, het dak of de tuin geplaatst worden en werken samen met alle warmtebronnen of combinaties daarvan; van warmtepompen tot pvt-panelen en zonnecollectoren.

Platte buffervaten
Het Sun Tank-warmtebuffersysteem is volgens het bedrijf zowel toepasbaar in nieuwbouwwoningen als bij bestaande woningen. De levering moet binnenkort van start gaan.

De Sun Tanks zijn constructieve en modulaire bouwelementen waarin niet alleen warmte maar ook kou kan worden opgeslagen. De rechthoekige, platte buffervaten – dan wel zonneboilers – kunnen de normale installatiedruk aan. Ze zijn gemaakt van een sterk composiet, waardoor ze volgens Sun Tank ook constructief te gebruiken zijn. Het zouden de eerste rechthoekige platte buffervaten ter wereld zijn.

Huis van de toekomst
‘Het huis van de toekomst is hiermee dus al te bouwen’, stelt Roland Kreugel, algemeen directeur van Sun Tank. ‘We hebben een sterk verbeterde Sun Tank 2.0 ontwikkeld die constructief veel sterker is en ook veel meer (water)druk aankan dan de eerste versie. Hierdoor kunnen ze probleemloos meedraaien in  bestaande installaties – met 3 bar overdruk – en hoeven ze niet meer apart beveiligd te worden voor lage druk. Dit was een nadrukkelijke wens van installateurs en leveranciers van collectoren en warmtepompen. Er zijn buiten deze druktesten om ook al een aantal constructieve testen uitgevoerd met Sun Tanks,  waaruit al blijkt dat we de claim “sterker dan staal en lichter en stijver dan beton” zonder meer waar kunnen maken.’

Om op te kunnen schalen en de Sun Tank 2.0 op de markt te brengen, biedt Sun Tank potentiële investeerders aandelen in het bedrijf aan en krijgen toekomstige klanten de mogelijkheid om pre-orders te plaatsen.  

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Eigenenergie.net zoekt:

Coordinator Service & Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!