logo
wvhj2023
© Sun Tank
© Sun Tank
5 mei 2023

Sun Tank toont nieuwe warmtebuffer voor consumenten om stroom zonnepanelen op te slaan

Sun Tank introduceert een nieuw warmtebuffersysteem – de Sun Tank – om door consumenten opgewekte stroom van zonnepanelen in hun eigen woning om te zetten en op te slaan als warmte.

Sun Tank wil de opgewekte stroom via een warmtepomp of doorstroomboiler omzetten in warmte en vervolgens opslaan in grote buffers. In het geval van zonnecollectoren waarbij warmte wordt opgewekt, fungeren de Sun Tanks als zonneboilers. De Sun Tanks kunnen in de muur, de vloer, het dak of de tuin geplaatst worden en werken samen met alle warmtebronnen of combinaties daarvan; van warmtepompen tot pvt-panelen en zonnecollectoren.

Platte buffervaten
Het Sun Tank-warmtebuffersysteem is volgens het bedrijf zowel toepasbaar in nieuwbouwwoningen als bij bestaande woningen. De levering moet binnenkort van start gaan.

De Sun Tanks zijn constructieve en modulaire bouwelementen waarin niet alleen warmte maar ook kou kan worden opgeslagen. De rechthoekige, platte buffervaten – dan wel zonneboilers – kunnen de normale installatiedruk aan. Ze zijn gemaakt van een sterk composiet, waardoor ze volgens Sun Tank ook constructief te gebruiken zijn. Het zouden de eerste rechthoekige platte buffervaten ter wereld zijn.

Huis van de toekomst
‘Het huis van de toekomst is hiermee dus al te bouwen’, stelt Roland Kreugel, algemeen directeur van Sun Tank. ‘We hebben een sterk verbeterde Sun Tank 2.0 ontwikkeld die constructief veel sterker is en ook veel meer (water)druk aankan dan de eerste versie. Hierdoor kunnen ze probleemloos meedraaien in  bestaande installaties – met 3 bar overdruk – en hoeven ze niet meer apart beveiligd te worden voor lage druk. Dit was een nadrukkelijke wens van installateurs en leveranciers van collectoren en warmtepompen. Er zijn buiten deze druktesten om ook al een aantal constructieve testen uitgevoerd met Sun Tanks,  waaruit al blijkt dat we de claim “sterker dan staal en lichter en stijver dan beton” zonder meer waar kunnen maken.’

Om op te kunnen schalen en de Sun Tank 2.0 op de markt te brengen, biedt Sun Tank potentiële investeerders aandelen in het bedrijf aan en krijgen toekomstige klanten de mogelijkheid om pre-orders te plaatsen.  

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten