Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ECN presenteert state of the art n-type zonnecellen op Chinese markt

ECN presenteert state of the art n-type zonnecellen op Chinese markt

ECN heeft haar state-of-the n-type zonnecellen gepresenteerd tijdens een recente conferentie in China. ECN is een van de wereldwijde koplopers op het gebied van onderzoek naar zonne-energietechnologie en promoot samen met Nederlandse bedrijven zoals Tempress, Levitech en Eurotron state of the art technologie en procesapparatuur voor hoog rendement zonnecellen en modules.

P-type versus n-type
De zonnestroommarkt wordt gedomineerd door zonnepanelen gebaseerd op p-type silicium. Een tweede techniek, het n-type silicium is minder ontwikkeld. N-type silicium wordt door de veel betere elektrische eigenschappen algemeen beschouwd als de toekomst voor de pv-industrie. Deze toekomstige techniek werd aan de Chinese pv-arkt gepresenteerd door ECN in samenwerking met diverse Europese bedrijven en instituten. China is de grootste pv-markt  en is daarmee voor ECN en haar partners de belangrijkste markt voor transfer van nieuwe technologieën. Dit is een doorbraak met groot potentieel.
ECN was medeorganisator van deze Chinese zonne-energie conferentie en hield een speciale eendaagse workshop over de door haar ontwikkelde n-type cel- en module-technologie. China is de grootste exporteur van zonnepanelen naar Europa en de Verenigde Staten. Ondanks de  vaak als ‘gesloten’ beschouwde Chinese markt,  zijn er  inmiddels Europese organisaties die er voet aan de grond krijgen. ECN is hiervan een voorbeeld, het exporteert samen met Europese bedrijven nieuwe duurzame technologie naar het verre Oosten.

Samenwerking
De driedaagse conferentie “China solar grade silicon and photovoltaic power generation conference” (CSPV) werd georganiseerd in samenwerking met China Renewable Energy Association, Zhejiang University, de Zhongshan University en de Shanghai Solar Association. Prominenten uit de Chinese industrie zoals SunTech, JA Solar en LDK  en universiteiten waren hierbij van de partij. Vele organisaties hebben naar aanleiding van het congres ECN en haar partners benaderd om te kijken naar mogelijkheden voor nadere samenwerking.
Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Solar AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Brabant
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!