Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rabobank: groen licht voor zonne-energie in Nederland

Rabobank: groen licht voor zonne-energie in Nederland

De Rabobank geeft zonne-energieprojecten in Nederland groen licht. In Californië liggen de Rabobank-kantoren al vol met zonnepanelen. De zon schijnt daar vaker en intenser dan in Nederland, maar ook in Nederland is zonne-energie volgens de bank inmiddels rendabel zonder subsidie.

Groenfinanciering
De Rabobank rekent op haar website voor dat de afgelopen vijf jaar de investeringskosten van zonnepanelen met een factor vier zijn gedaald. De salderingsmogelijkheden zijn verruimd: het is tegenwoordig toegestaan stroom terug te leveren aan het net waardoor de elektriciteitsmeter terugdraait. Als de zon niet meer schijnt mag zonder betaling van energiebelasting de opgewekte stroom bij de meeste energieleveranciers weer worden afgenomen. Met een Groenfinanciering van de Rabobank krijgen investeerders ook nog eens circa één procent rentekorting. Voor een bedrijf met een jaarlijks verbruik van bijvoorbeeld  vijftigduizend kilowattuur verdwijnt de stroomrekening volgens de Rabobank met een eenmalige investering van ongeveer zestigduizend euro.
Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!