Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oskomera Home Solar bedient Zonnig-Limburg

Oskomera Home Solar bedient Zonnig-Limburg

Oskomera Home Solar is er opnieuw in geslaagd een grote order in de wacht te slepen. Na de succesvolle selectie voor de eerste twee inkoopacties van de Vereniging Eigen Huis, is het bedrijf ook geselecteerd voor de inkoopactie Zonnig-Limburg. Het bedrijf werd uit maar liefst honderd concurrenten gekozen een gaat woningen van tweeëntwintig Limburgse woningcorporaties van zonnepanelen voorzien. In totaal gaat het om de levering van circa 2.200 zonne-energiesystemen.

Limburgse installateurs
Medio september deed Zonnig-Limburg een oproep aan mogelijk geïnteresseerde leveranciers middels een advertentie in de krant. Geïnteresseerde leveranciers konden zich melden voor een informatiebijeenkomst.  Er reageerden ruim honerd bedrijven. Na een intensief selectietraject is Oskomera Home Solar uiteindelijk gekozen als partner voor dit project. Projectleider van Zonnig-Limburg, Peter Hopmans, licht de keuze toe: 'We verwachten met Oskomera Home Solar een goede samenwerking tegemoet te gaan. Het is een bedrijf met veel ervaring, zeker ook in de particuliere sector. Er wordt gewerkt met alleen Limburgse installateurs en, niet onbelangrijk, Oskomera Home Solar biedt een degelijk, kwalitatief hoogwaardig en volledig pakket zonnepanelen tegen een concurrerende prijs. Inclusief vijfentwintig jaar fabrieksgarantie op de omvormers en een standaard monitoringsysteem zodat huurders altijd de opbrengst van de panelen kunnen inzien.  We zijn ervan overtuigd met deze kwaliteit, langjarige garantie en prijs een goede aanbieding te kunnen doen.'

Provinciale subsidie
Via Zonnig-Limburg kunnen huurders van de tweeëntwintig deelnemende corporaties twee subsidies ontvangen. Eén subsidie komt uit de Limburgse Energie Subsidie (LES) van de Provincie. Een deel van deze subsidie is speciaal gereserveerd en daarmee veiliggesteld voor het project Zonnig-Limburg (het andere deel van de Provinciale subsidie, voor woningeigenaren en huurders van andere verhuurders,  is inmiddels op). De tweede subsidie wordt beschikbaar gesteld door de deelnemende woningcorporaties. In totaal kan de subsidie oplopen tot veertienhonderd euro per huishouden.
Naast dat flinke subsidiebedrag kunnen de huurders bij een pakket van minimaal vijf panelen gebruikmaken van een zeer gunstige lening van de Provincie Limburg. Door de lage rente van deze lening (drie procent onder de marktrente) én directe besparing op de energierekening leveren de panelen direct meer op dan wat men aan rente en aflossing betaalt.

Tweeduizend huurders
Terwijl het selectietraject liep, is de werving onder huurders begonnen. Inmiddels zijn er ruim tweeduizend huurders die interesse getoond hebben. Geschat wordt dat er met het gereserveerde subsidiegeld van de Provincie zo’n tweeëntwintighonderd zonne-energiesystemen geleverd kunnen worden.  Huurders kunnen zich dus alsnog aanmelden. De woningcorporaties die deelnemen aan  Zonnig-Limburg zijn: Antares, Destion, Heemwonen (vanaf 1 januari 2013 een fusie tussen Hestia, Land van Rode en, Woningstichting Ubach over Worms), Maasvallei,  Servatius, Wonen Limburg, Wonen Zuid, WoonGoed 2-Duizend, Woonpunt, Woonwenz, Woningbeheer Born-Grevenbricht, Woningstichting Domus, Woningstichting Kessel, Woningstichting Simpelveld, Woningstichting St. Joseph Stramproy, Woningstichting Wittem, Woningstichting Urmond, Woningstichting Voerendaal, Woningvereniging Nederweert en Woonservice Urbanus.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5667 KX
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!