logo
wvhj2023
© Meyer Burger
© Meyer Burger
27 maart 2023

Meyer Burger vraagt steun EU voor uitbreiding productiecapaciteit

Meyer Burger heeft een financieringsaanvraag ingediend bij het innovatiefonds van de Europese Unie (EU) om de productie van zonnecellen en zonnepanelen in Europa uit te kunnen breiden.

Dat meldt de Duits-Zwitserse fabrikant bij de presentatie van zijn jaarverslag. In 2022 heeft Meyer Burger de omzet significant zien groeien. Bovendien kondigt het bedrijf aan de productie van zonnepanelen in Amerika uit te kunnen breiden – van 1,6 naar 2 gigawattpiek – doordat er nieuwe langetermijnafnameovereenkomsten zijn gesloten. Het extra jaarlijkse productievolume zal via nieuwe afnameovereenkomsten vanaf 2025 en over een periode van meerdere jaren worden verkocht aan 2 gerenommeerde bedrijven. 

Aanvraag
De totale productiecapaciteit van Meyer Burger komt in 2023 naar verwachting uit op 1,4 gigawattpiek. Tegen eind 2024 wil het bedrijf over 3 gigawattpiek productiecapaciteit beschikken. Om de Europese activiteiten verder te versterken, heeft Meyer Burger deze maand een aanvraag ingediend voor de derde oproep van het EU-innovatiefonds.

Met de aanvraag zoekt de fabrikant financiering – naar eigen zeggen ‘in het driecijferige miljoenenbereik’ –  voor de verdere uitbreiding van zowel de zonnecel- als zonnepaneelproductiecapaciteit op gigawattschaal in verschillende Europese landen. Een besluit over de aanvraag wordt komende zomer verwacht.

M10-wafers
De fabrikant meldt verder dat de omschakeling naar grotere M10-waferformaten – met name bij de productie van zonnepanelen voor het utiliteitssegment – met succes wordt voorbereid.

Duurzaamheidstests op proefmodules met achterzijdecontactzonnecellen op basis van ibc-heterojunctietechnologie toonden een significante vermindering van de degradatie aan. Verder zet Meyer Burger samen met een consortium van Europese onderzoeksinstituten de ontwikkeling van tandemzonneceltechnologie voort.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten