logo
wvhj2023
© SegenSolar
© SegenSolar
24 maart 2023

SegenSolar kondigt nieuwe focus aan: groothandel breidt Europese activiteiten uit

De in Keulen gevestigde pv-groothandel SegenSolar kondigt een nieuwe focus aan op het uitbreiden van de activiteiten van de bedrijvengroep in Europa.

SegenSolar GmbH – opgericht in 2015 als Europese dochteronderneming van de marktleidende Britse pv-groothandel Segen Ltd – levert zonnepanelen, omvormers, batterijen, montagesystemen en accessoires in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en Polen.

3 keer zoveel
Het bedrijf meldt nu zijn ervaring en productassortiment beschikbaar te stellen aan installateurs in heel Europa.

‘We zien een ongelooflijke groei in de markt en als Europa zijn doelstelling van 600 gigawattpiek aan zonnepanelen in 2030 wil halen, zullen steeds meer eindgebruikers moeten overschakelen op hernieuwbare energie’, aldus Andrew Garcia, Managing Director bij SegenSolar. ‘We groeien dan ook snel om aan de huidige en verwachte vraag te voldoen. Onze klanten bestelden vorig jaar 2 keer zoveel zonnepanelen en omvormers als in 2021 en bijna 3 keer zoveel batterijen. Ook dit jaar biedt uitstekende groeimogelijkheden. We hebben onze opslag en logistieke ruimte verdubbeld en willen tegen eind 2023 verder uitbreiden, zodat onze klanten – vooral in Oost-Europa – hun eindklanten nog beter kunnen bedienen.’

Thuisbatterijen
Volgens koepelorganisatie SolarPower Europe blijft Duitsland voorlopig de belangrijkste Europese markt voor thuisbatterijen, waar SegenSolar op wil inspelen.

‘Ons assortiment wordt voortdurend herzien en aangepast aan de behoeften van de markt en onze klanten. In de nabije toekomst zullen we andere fabrikanten van opslagsystemen en omvormers toevoegen die relevant zijn voor de markt. Natuurlijk investeren we ook in ons team, dat gepassioneerd is over wat het doet’, verklaart Ute Wimmers, hoofd verkoop en marketing bij SegenSolar. ‘We hebben het afgelopen jaar ongeveer 50 procent meer personeel en medewerkers aangenomen en onze kantoorruimte bijna verviervoudigd om ervoor te zorgen dat alle medewerkers een moderne en comfortabele werkplek hebben en ons kunnen blijven ondersteunen terwijl we groeien. Met name het verkoop- en orderverwerkingsteam is enorm versterkt om de snelgroeiende pv-markt aan te kunnen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten