Solar Magazine - PowerField legt eerste zonnepaneel van Zonnepark Wanneperveen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PowerField legt eerste zonnepaneel van Zonnepark Wanneperveen
© PowerField

PowerField legt eerste zonnepaneel van Zonnepark Wanneperveen

PowerField heeft het eerste zonnepaneel gelegd van Zonnepark Wanneperveen in de gemeente Steenwijkerland. Later dit jaar wordt het zonnepark aangevuld met een batterij met een opslagcapaciteit van 52 megawattuur.

Het zonnepark kent een vermogen van 28 megawattpiek en zal jaarlijks 26.600 megawattuur zonnestroom produceren; genoeg voor zo’n 8.000 Nederlandse huishoudens.

Watergangen verbreed
De verwachting is dat de bouw van het zonnepark dit jaar wordt afgerond, waarna het wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. 

Een groot gedeelte van het projectgebied wordt benut voor de landschappelijke inpassing en het creëren van ecologische meerwaarde. Zo worden watergangen fors verbreed en voorzien van natuurvriendelijke oevers. Water wordt vastgehouden en waar mogelijk geborgen. Ook wordt het kenmerkende slotenpatroon intact gelaten. Hier worden geen zonnepanelen geplaatst, zodat de watergangen als zichtlijnen dienen. Tot slot worden de natuurwaarden onder en rondom het zonnepark versterkt, en blijft het gebied toegankelijk voor diverse diersoorten. 

Vaste aansluiting verkleind
PowerField heeft vorig jaar met Enexis een nieuw type overeenkomst afgesloten waardoor het bedrijf flexibel toegang krijgt tot transportcapaciteit van het elektriciteitsnet op de momenten dat er capaciteit beschikbaar is. Voor Zonnepark Wanneperveen betekent dit dat de bestaande vaste aansluiting op momenten verkleind kan worden, waardoor er transportcapaciteit beschikbaar komt voor aanvragers die op de wachtlijst staan.

‘Het is mooi om te zien dat we na de ontwikkelingsfase nu daadwerkelijk richting realisatie gaan en de gemeente Steenwijkerland grote stappen zet in haar ambitie om tot een duurzame samenleving te komen’, aldus Jeffrey Janssen, projectmanager bij PowerField. ‘Daarbij kijken we ernaar uit om een van de eerste projecten gecombineerd met energieopslag te starten, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van de problemen die zich voordoen binnen het Nederlandse elektriciteitsnet.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Kremer Techniek zoekt:

PV Monteur

Fulltime (40 uur) - 's-Heerenberg
SegenSolar GmbH zoekt:

JUNIOR LEAD MANAGER met focus BENELUX

Fulltime (40 uur) - Dieselstr. 2 50859 Keulen, Duitsland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!