logo
wvhj2023
© ePhotocorp | Dreamstime.com
© ePhotocorp | Dreamstime.com
30 januari 2023

India vergroot productiecapaciteit voor zonnepanelen van 39 naar 95 gigawattpiek

India gaat zijn productiecapaciteit voor zonnepanelen vergroten van 39 naar 95 gigawattpiek. Dat blijkt uit het nieuwe onderzoeksrapport ‘Staat van productie van zonne-energie in India’ van Mercom India Research.

Het rapport geeft een gedetailleerd overzicht van het Indiase productielandschap voor zonnepanelen en identificeert de uitdagingen en kansen voor fabrikanten. ‘Met naar schatting 220 gigawattpiek aan zonne-energiecapaciteit die nodig is tegen het einde van het decennium, heeft India een aanzienlijke verhoging van de productiecapaciteit nodig’, aldus Priyadarshini Sanjay, managing director van Mercom India.

Zonnecellen
India had afgelopen september een productiecapaciteit van 4,7 gigawattpiek voor zonnecellen, en die zal naar verwachting van het onderzoeksbureau eind 2024 verzevenvoudigd zijn tot meer dan 30 gigawattpiek.

Ook zullen tegen het einde van 2024 grote hoeveelheden polysilicium, ingots en wafers op de markt worden gebracht door Indiase bedrijven die steun hebben ontvangen via het Production Linked Incentive (PLI)-programma. Deze stimuleringsregeling is door de Indiase overheid in het leven geroepen om de afhankelijkheid van buitenlandse fabrikanten te verlagen, binnenlandse productie te stimuleren en de import te verlagen.

Gujarat
Mercom India verwacht dat de staat Gujarat de belangrijkste thuishaven wordt van fabrikanten van zonnecellen en zonnepanelen.

‘De regering van India is vastbesloten om India te ontwikkelen als een productiecentrum voor zonnpanelen en een volledige waardeketen op te zetten om problemen met de toeleveringsketen aan te pakken’, duidt Sanjay. ‘Fabrikanten die uitbreidingsplannen hebben, houden rekening met de lucratieve exportmarkt en de binnenlandse vraag. Ontwikkelaars en installateurs hebben echter inzicht op korte en lange termijn nodig om een levensvatbare inkoopstrategie te ontwikkelen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten