Solar Magazine - India vergroot productiecapaciteit voor zonnepanelen van 39 naar 95 gigawattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
India vergroot productiecapaciteit voor zonnepanelen van 39 naar 95 gigawattpiek
© ePhotocorp | Dreamstime.com

India vergroot productiecapaciteit voor zonnepanelen van 39 naar 95 gigawattpiek

India gaat zijn productiecapaciteit voor zonnepanelen vergroten van 39 naar 95 gigawattpiek. Dat blijkt uit het nieuwe onderzoeksrapport ‘Staat van productie van zonne-energie in India’ van Mercom India Research.

Het rapport geeft een gedetailleerd overzicht van het Indiase productielandschap voor zonnepanelen en identificeert de uitdagingen en kansen voor fabrikanten. ‘Met naar schatting 220 gigawattpiek aan zonne-energiecapaciteit die nodig is tegen het einde van het decennium, heeft India een aanzienlijke verhoging van de productiecapaciteit nodig’, aldus Priyadarshini Sanjay, managing director van Mercom India.

Zonnecellen
India had afgelopen september een productiecapaciteit van 4,7 gigawattpiek voor zonnecellen, en die zal naar verwachting van het onderzoeksbureau eind 2024 verzevenvoudigd zijn tot meer dan 30 gigawattpiek.

Ook zullen tegen het einde van 2024 grote hoeveelheden polysilicium, ingots en wafers op de markt worden gebracht door Indiase bedrijven die steun hebben ontvangen via het Production Linked Incentive (PLI)-programma. Deze stimuleringsregeling is door de Indiase overheid in het leven geroepen om de afhankelijkheid van buitenlandse fabrikanten te verlagen, binnenlandse productie te stimuleren en de import te verlagen.

Gujarat
Mercom India verwacht dat de staat Gujarat de belangrijkste thuishaven wordt van fabrikanten van zonnecellen en zonnepanelen.

‘De regering van India is vastbesloten om India te ontwikkelen als een productiecentrum voor zonnpanelen en een volledige waardeketen op te zetten om problemen met de toeleveringsketen aan te pakken’, duidt Sanjay. ‘Fabrikanten die uitbreidingsplannen hebben, houden rekening met de lucratieve exportmarkt en de binnenlandse vraag. Ontwikkelaars en installateurs hebben echter inzicht op korte en lange termijn nodig om een levensvatbare inkoopstrategie te ontwikkelen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!