Solar Magazine - Helpdesk Zonopwek van start: steun energieregio’s bij uitrol zonnepanelen op daken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Helpdesk Zonopwek van start: steun energieregio’s bij uitrol zonnepanelen op daken
© KiesZon

Helpdesk Zonopwek van start: steun energieregio’s bij uitrol zonnepanelen op daken

De Helpdesk Zonopwek is gestart. Deze helpt de 30 energieregio’s die werken aan een Regionale Energiestrategie (RES), maar ook provincies, waterschappen en gemeenten bij het realiseren van zonnepanelen op daken.

De helpdesk wil het realiseren van zonnepanelen op daken en objecten, zoals gevels, parkeerplaatsen en langs infrastructuur, versnellen.

Handreiking
De helpdesk is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Unie van Waterschappen. In de afgelopen periode hebben de partijen gezamenlijk een handreiking ‘Zon op daken en objecten’ opgesteld die half februari online komt. De handreiking bestaat uit een stappenplan.

De helpdesk ondersteunt de RES-regio’s, provincies, waterschappen en gemeenten bij het opstellen van een uitvoeringsstrategie ‘Zon op daken en objecten’ die alle 30 energieregio’s maken als onderdeel van de RES 2.0. De helpdesk stelt verder kennis te gaan delen – via een kennisbank, praktijkvoorbeelden, leidraden en werkbladen – en een lerend netwerk te vormen.

Sprintsessies
In de periode februari-juni biedt de helpdesk via ‘sprintsessies’ hulp aan RES-regio’s bij het opstellen van de uitvoeringsstrategie op hoofdlijnen. In de sprintsessies gaan RES-regio’s – of deelregio’s dan wel gemeenten als afvaardiging van de RES-regio – in maximaal 2 dagdelen aan de slag. De sprintsessies zijn bedoeld om een goede start te maken bij het opstellen van de uitvoeringsstrategie.

Regio’s die geen gebruik maken van de sprintsessies kunnen via een ‘strippenkaart’ hulp krijgen bij eventuele vraagstukken of onderdelen van.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
SolarNRG zoekt:

Junior Beheerder Onderhoudscontracten

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!