Solar Magazine - SolarDuck gaat ’s werelds grootste zonnepark op zee bouwen voor Nederlandse kust
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarDuck gaat ’s werelds grootste zonnepark op zee bouwen voor Nederlandse kust
© SolarDuck

SolarDuck gaat ’s werelds grootste zonnepark op zee bouwen voor Nederlandse kust

SolarDuck gaat ’s werelds grootste hybride drijvende zonnepark ter wereld bouwen dat onderdeel zal zijn van het windpark op zee Hollandse Kust West VII, dat gerealiseerd wordt door RWE.

Afgelopen week werd bekend dat RWE via dochterbedrijf Oranje Wind Power II de aanbesteding van de rijksoverheid voor het windpark Hollandse Kust West VII heeft gewonnen en daarbij een energieopslagsysteem en drijvende zonnepanelen wil installeren.

53 kilometer
De locatie bevindt zich in de Noordzee, ongeveer 53 kilometer uit de Nederlandse kust. Oranje Wind Power II gaat meer dan 760 megawatt aan windmolens bouwen, waartussen SolarDuck het 5 megawattpiek grote drijvende zonnepark zal gaan bouwen.

Het project, dat in 2026 opgeleverd wordt, krijgt bovendien een geïntegreerd energieopslagsysteem. Koen Burgers, chief executive officer van SolarDuck: ‘Dit is een vlaggenschipproject voor SolarDuck en een belangrijke mijlpaal voor de bredere offshore floating pv-industrie. Wij zullen de robuustheid van onze oplossing demonstreren, de belangrijke rol van systeemintegratie bewijzen bij het bouwen van toekomstgerichte energiesystemen en de opschaling van de technologie mogelijk maken om de acceptatie ervan te versnellen.’

Zeebodem
De Ocean Battery, een technologie van het Groningse bedrijf Ocean Grazer die toegepast zal worden bij het windpark, is een soort waterkrachtcentrale op de zeebodem. De modulaire opzet van de Ocean Battery maakt het in principe mogelijk om gigawatturen aan elektriciteit op een kostenefficiënte en milieuvriendelijke manier op te slaan op de bodem van de zee of een meer.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Kremer Techniek zoekt:

PV Monteur

Fulltime (40 uur) - 's-Heerenberg
Triple Solar zoekt:

Productontwerper

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraaat 6b
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!