logo
wvhj2023
© Growatt
© Growatt
14 november 2022

Growatt lanceert nieuwe thuisbatterij APX HV voor eigenaren zonnepanelen

Growatt presenteert voor zonnepaneeleigenaren de nieuwe thuisbatterij APX HV met ‘Battery Soft-switching Parallel Connection’-technologie met een module level energy optimizer in elke batterijmodule.

Dit verhelpt volgens de Chinese fabrikant de minpunten van de huidige residentiële accusystemen.

Accu’s met verschillende capaciteit
De batterijmodules met verschillende capaciteit kunnen in 1 installatie worden gecombineerd, want elke module kan het vermogen afzonderlijk leveren en wordt automatisch gebalanceerd. Daardoor kan, benadrukt Growatt, elke batterij altijd volledig geladen en ontladen worden en treedt er geen capaciteitsverlies op door een capaciteitsverschil in de onderlinge accu’s.

Bovendien hoeft de accu niet meer opgeladen te worden tijdens het vervangen van de accu. Een oude accu kan direct worden vervangen voor een nieuwe accu, wat de efficiëntie van het onderhoud maximaliseert en een snelle reactie op klantvragen mogelijk maakt.

Accu’s van oude en nieuwe leveringen
Ook kunnen gebruikers de APX-batterijmodules van nieuwe en oude leveringen met elkaar combineren, zonder het systeem vooraf op te laden of te ontladen. Omdat de accu’s vrij te combineren zijn, kan de zonnepaneeleigenaar starten met een batterij die een kleine opslagcapaciteit kent en het systeem op een later moment uitbreiden met meer accu’s. Hierdoor blijft de initiële investering laag.

Ontwerp voor redundantie
Verder blijven bij een storing van een individuele batterijmodule de overige batterijmodules werken en wordt de levering van energie niet beïnvloed, waardoor het economische verlies voor de gebruiker bij een storing beperkt blijft.

Bescherming op 4 niveaus
Vrijwel alle batterijleveranciers gebruiken lithium-ijzerfosfaat (LFP) in plaats van lithium-nikkel-mangaan-kobalt (lnmc) als de chemie van de batterij en komen standaard met een batterijmanagementsysteem (bms) om de veiligheid te kunnen garanderen. Dat is veiliger en betrouwbaarder dan voorheen, benadrukt Growatt.

Om de veiligheid van het accusysteem te garanderen, kiest de fabrikant niet alleen voor een lithium-ijzerfosfaatchemie, maar biedt de fabrikant ook bescherming op 4 niveaus; waaronder actieve bescherming door zowel een batterijmanagementsysteem als een energie optimizer en passieve bescherming door een zekering en aerosol.

Bekijk alle specificaties van de nieuwe thuisbatterij APX HV hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten