Solar Magazine - Import zonnepanelen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba per 1 januari vrijgesteld van belasting
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Import zonnepanelen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba per 1 januari vrijgesteld van belasting
© Androruss | Dreamstime.com

Import zonnepanelen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba per 1 januari vrijgesteld van belasting

Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekendgemaakt de invoer, levering en de installatie van zonnepanelen, zonnecollectoren en windturbines op Bonaire, Sint Eustatius en Saba vrij te gaan stellen van belasting.

Staatssecretaris van Fiscaliteit en Belastingdienst Marnix van Rij meldt in de begrotingsstukken van zijn ministerie de maatregel per 1 januari 2023.

Algemene bestedingsbelasting
Momenteel worden zonnepanelen, zonnecollectoren en windmolens op Caribisch Nederland belast met de algemene bestedingsbelasting (ABB). Dat is een rijksbelasting die wordt geheven op dienstverlening, de productie en/of invoer van goederen. Op Sint Eustatius en Saba is de belasting voor invoer 6 procent en op Bonaire 8 procent.

Ondernemers en particulieren kunnen de algemene bestedingsbelasting op de levering en/of de installatie van zonnepanelen, zonnecollectoren en windturbines momenteel niet geheel of slechts gedeeltelijk terugvragen door zich te registreren en aangifte te doen voor de algemene bestedingsbelasting.

Door de grondslag voor het nultarief van de algemene bestedingsbelasting uit te breiden, wil het kabinet investeringen in zonnepanelen, zonnecollectoren en windturbines op de eilanden stimuleren. Het ministerie verwacht dat de kosten die met de maatregel gemoeid zijn 1 miljoen euro per jaar zullen bedragen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
enie.nl zoekt:

Servicemonteur Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Regio Noord, Midden en Zuid Nederland
Switch2solar zoekt:

Digital developer | E-learning

32-40 uur - Ulvenhout
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!