Solar Magazine - Nieuwe subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers bij verduurzaming maatschappelijk vastgoed
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers bij verduurzaming maatschappelijk vastgoed
© Robert van 't Hoenderdaal | Dreamstime.com

Nieuwe subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers bij verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de voorwaarden voor de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) bekendgemaakt. Ook zonnepanelen komen in aanmerking voor subsidie.

Brancheorganisatie Holland Solar heeft tijdens de consultatie van de subsidieregeling met succes gepleit voor het opnemen van pvt en building integrated pv (bipv) op de maatregelenlijst met maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen. In de uiteindelijke regeling zijn de technieken nu opgenomen, waarbij ze wel moeten worden gecombineerd met dakisolatie of een medium voor de opslag van de energie. Naast zonnecollectoren en zonnepanelen komen daarom ook de zout(water)batterij, warmte- of koudeopslag in de bodem en een grondwarmtewisselaar voor subsidie in aanmerking.

Tot en met 2024
Deze regeling heeft tot doel eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed te stimuleren om te investeren in een combinatie van verduurzamingsmaatregelen of een integraal verduurzamingsproject voor het verbeteren van de energieprestatie van maatschappelijk vastgoed. De regeling loopt van 1 oktober 2022 tot en met 2024 en subsidieert verduurzamingsmaatregelen bij onder meer scholen, ziekenhuizen, kerken, buurthuizen, moskeeën, theaters en rijksmonumenten die geen woonhuis zijn.

Het totale budget voor DUMAVA is in 2022 en 2023 150 miljoen euro. In 2024 zal de regeling opnieuw opengaan en wordt er een nieuw budget beschikbaar gesteld. Het is mogelijk dat de regeling dan wijzigt. Op deze manier wil het ministerie samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) leren van de voorgaande aanvraagronde en de regeling zo goed mogelijk laten aansluiten op de behoefte van de doelgroep.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
kWh People zoekt:

Operationeel Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!