logo
wvhj2023
© iinno-Benelux | Dreamstime.com
© iinno-Benelux | Dreamstime.com
13 juli 2022

Vlamingen vroegen dit jaar al bijna 7.000 keer subsidie aan voor thuisbatterij

In Vlaanderen hebben tot en met eind mei 6.938 consumenten een premieaanvraag ingediend voor een thuisbatterij. De wachttijd voor het beoordelen van de aanvragen is daarbij opgelopen tot een half jaar.

Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van Robrecht Bothuyne (CD&V) in het Vlaams Parlement door minister van Energie Zuhal Demir. Ten opzichte van de vorige tussenstand die minister Demir verschafte – met datum 25 april – is het aantal aanvragen met 1.850 stuks toegenomen.

Antwerpen leidt de dans
De 2 onderstaande grafieken die het aantal premieaanvragen in de periode januari-mei 2022 en de daarmee gemoeide opslagcapaciteit laten zien, tonen dat de provincie Antwerpen nog altijd de dans leidt.

Ruim 10 miljoen euro
Dit kalenderjaar is al voor ruim 10 miljoen euro aan subsidieaanvragen ingediend, zoals te zien is in onderstaande grafiek. Er is dit jaar een budget van 30 miljoen euro beschikbaar.

Nog geen aanvragen goedgekeurd
Minister Demir meldt dat er nog geen aanvragen uit 2022 zijn goedgekeurd. Wel zijn dit jaar 7.008 premieaanvragen van het voorgaande kalenderjaar goedgekeurd. Bovendien werden 340 premie-aanvragen geweigerd. De voornaamste reden van weigering is het dubbel indienen van het dossier. Ook worden sommige premieaanvragen te laat ingediend.

5 à 6 maanden behandelingstijd
Door de forse toename van het aantal aanvragen voor de batterijpremie is de behandelingstijd opgelopen tot 5 à 6 maanden. Minister Demir hierover: 'In 2020 waren maar een 300-tal dossiers ingediend. In 2021 en vooral de laatste maanden van 2021, is het aantal ingediende premie-aanvragen fors opgelopen, zodat van 1 april 2021 tot en met 31 december 2021 ongeveer 18.000 dossiers werden ingediend. Het heeft enige tijd geduurd om het nodige personeel te vinden om deze dossierstock in behandeling te kunnen nemen. Ondertussen is de dossierbehandeling op kruissnelheid gekomen, maar de doorlooptijd bedraagt wel ongeveer 6 maanden.'

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten