Solar Magazine - Windunie en the-emove presenteren Turbinezon: verplaatsbaar zonneveld voor windmolens
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Windunie en the-emove presenteren Turbinezon: verplaatsbaar zonneveld voor windmolens
© Turbinezon

Windunie en the-emove presenteren Turbinezon: verplaatsbaar zonneveld voor windmolens

Windunie en the-emove zijn een nieuw bedrijf gestart: Turbinezon. Samen introduceren ze nu Emove Solar: een verplaatsbaar zonneveld dat aangesloten kan worden op de transformator van windmolens.

Na 4 jaar voorbereiding, demo-testen en ontwikkeling maakte Emove afgelopen kalenderjaar met mobiele zonnepanelen zijn intrede op de Nederlandse markt. Windunie realiseert al jarenlang duurzame-energieprojecten in lokaal eigendom, waaronder wind- en zonne-energie.

20 tot 30 units
De Emove Solar van de joint venture Turbinezon zorgt volgens de 2 bedrijven voor de optimale aanvulling van zonne-energie op windenergie. De piekmomenten van de energieopwekking liggen bij de 2 energievormen immers anders. Windturbines wekken het meeste energie op in de winter en het najaar, omdat het dan vaker en harder waait. Zonnepanelen wekken de meeste energie juist op in het voorjaar en de zomer.

Per windturbine zijn volgens Turbinezon zo’n 20 tot 30 mobiele Emove Solar-units met een vermogen van circa 21 kilowattpiek per stuk te plaatsen. ‘Omdat het mobiele zonneveld geen extra aansluiting nodig heeft en niet-grondgebonden is, lukt het om duurzame initiatieven snel op te starten en vaart te maken met de energietransitie’, stelt Devin van Gelder, general manager bij Emove.

Verschillende opstellingen
Sjoerd Hupkes Wijnstra, ontwikkelaar zonneparken bij Windunie: ‘We hebben de technische kennis van Emove gecombineerd met de ontwikkel-, advies- en exploitatie-expertise van Windunie. De Emove Solar is verrijdbaar en snel op te bouwen in verschillende opstellingen. Bovendien is de Emove Solar schaalbaar. Er is geen fundering nodig, omdat de verrijdbare zonnepaneleninstallatie op de kraanopstelplaatsen van windturbines kan staan. Wij denken dat deze mobiliteit en flexibiliteit een voordeel oplevert voor de ruimtelijke inpassing.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!