logo
wvhj2023
© Esdec
© Esdec
1 februari 2022

Esdec: montagesysteem FlatFix Fusion nu geschikt voor nieuwe grotere zonnepanelen

Esdec meldt dat het montagesysteem FlatFix Fusion per direct geschikt is voor nieuwe grotere formaten zonnepanelen met een breedte tot 1.150 millimeter en lengte tot 2.190 millimeter.

De zonnecellen in zonnepanelen worden steeds groter door het grotere formaat wafers. Waar eerst M6-wafers of zelfs kleiner werden gebruikt, worden nu steeds vaker M10- en M12-wafers gebruikt. Hierdoor veranderen ook de maten van zonnepanelen die steeds breder en/of langer worden.

Tot 1.150 millimeter breed
Dat laatste is vooral van toepassing op zonnepanelen voor grote commerciële, dakgebonden pv-systemen. In de residentiële en kleine commerciële sector stelt Esdec vooral de toenemende vraag naar bredere zonnepanelen te zien.

Om deze bredere zonnepanelen tot 1.150 millimeter veilig op het FlatFix Fusion-montagesysteem te kunnen monteren, zijn per direct nieuwe lengtes van de basisprofielen en de zijplaten/winddeflectoren leverbaar. Esdec heeft 2 nieuwe extra lengtes basisprofielen ontwikkeld en een nieuwe extra maat voor de zijplaat/winddeflector die op beide langere basisprofielen past.

Tot 2.190 millimeter lang
Om langere zonnepanelen tot 2.190 millimeter te kunnen monteren met FlatFix Fusion zijn er nu nieuwe afmetingen beschikbaar voor de ballastcontainer, de stabilisator en de winddeflector achter-/achterplaat. De montagesystemen voor deze grotere zonnepanelen tot 2.190 millimeter kunnen worden berekend in de calculator en besteld, maar kunnen langere levertijden hebben. Dit omdat ze mogelijk niet standaard op voorraad zijn bij iedere groothandel en dus besteld moeten worden. Dit kan een iets langere levertijd betekenen.

Update calculator
De nieuwe set-ups zijn door Esdec grondig getest en de fabrikant meldt dat de Peutz-goedkeuring voor de ballastberekening nauwkeurig en betrouwbaar blijft.

De Esdec-calculator is per 31 januari van een update voorzien met de nieuwe componenten voor grotere zonnepanelen. Wanneer een gebruiker een breder (en/of langer) paneel in de calculator selecteert, genereert de calculator automatisch componenten van de juiste grootte in de materiaallijst en in het installatieplan.

Bekijk het montagesysteem FlatFix Fusion hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten