Het jaarlijkse verbruik van deze klanten bedraagt 3 terawattuur.
250 megawatt zonne-energie
ENGIE wil in 2045 CO2-neutraal zijn en herbergt in België momenteel een geïnstalleerd vermogen aan hernieuwbare energie van 850 megawatt. Het gaat om 191 windmolens met een vermogen van 475 megawatt, een biomassacentrale in Rodenhuize die 433.000 huishoudens per jaar van stroom voorziet, 8 waterkrachtcentrales met productiecapaciteit van 22 megawatt en tot slot 58 megawatt aan zonnepanelen. Bovendien heeft het bedrijf op de daken van 8.000 woningen zonnepanelen geïnstalleerd.
In de periode tot 2030 wil ENGIE dat uitbreiden met 1.000 megawatt aan windenergie op het land, 1.000 megawatt aan offshore- windenergie en 250 megawatt aan zonne-energie.
40 procent
‘Wij zijn trots dat wij de grootste leverancier van hernieuwbare energie in het land zijn, met 40 procent van de huishoudens die van groene en Belgische energie worden voorzien’, stelt Thierry Saegeman, chief executive officer van ENGIE Benelux. ‘Wij zetten onze inspanningen in deze richting voort.’
In de komende jaren wil ENGIE zijn 2,7 miljoen klanten, waaronder 2,4 miljoen huishoudens, helpen om de stap richting een CO2-neutrale toekomst te zetten door minder en beter te verbruiken. Gedecentraliseerde energieoplossingen, zoals de installatie van zonnepanelen en efficiënte verwarmingstoestellen, maken deel uit van de inspanningen. Voor de energie die klanten niet zelf hebben kunnen produceren of besparen, biedt ENGIE hernieuwbare energie van Belgische oorsprong aan. De 100 procent Belgische en groene oorsprong wordt gecertificeerd door garanties van oorsprong onder controle van regulator CREG.