Solar Magazine - Alfen en Alberts & Kluft gaan 3.300 transformatorhuisjes bouwen voor Liander
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen en Alberts & Kluft gaan 3.300 transformatorhuisjes bouwen voor Liander
© Liander

Alfen en Alberts & Kluft gaan 3.300 transformatorhuisjes bouwen voor Liander

Alfen en Alberts & Kluft hebben een aanbesteding van netbeheerder Liander gewonnen voor de bouw van 3.300 transformatorhuisjes. De order met een waarde van 60 miljoen euro wordt de komende 4 jaar uitgevoerd.

In middenspanningsruimtes wordt de middenspanning van het elektriciteitsnet in transformatoren omgezet naar laagspanning. Consumenten en kleine ondernemers zijn op de kabels van het laagspanningsnet aangesloten. De 3.300 middenspanningsruimtes worden in het hele verzorgingsgebied van de netbeheerder ingezet. Alfen neemt 60 procent van de opdracht voor zijn rekening en Alberts & Kluft 40 procent.

Middenspanningsruimtes
In lijn met Lianders strategie om langjarige samenwerkingsverbanden aan te gaan met zijn leveranciers tekende de netbeheerder in 2019 al een groot contract met de aannemers Heijmans, ENGIE en Van den Heuvel voor de vervangings- en uitbreidingswerkzaamheden aan circa 4.500 middenspanningsruimtes. 

4 jaar verlengen
‘Door via een Europese aanbesteding een langjarig contract in de markt te zetten, geven we deze leveranciers extra zekerheid’, stelt Marlies Visser, chief operation officer bij Liander. ‘Zij zijn de komende 4 jaar verzekerd van werk, met de intentie om de samenwerking nog eens 4 jaar te verlengen. In het contract hebben we ervoor gekozen om zoveel mogelijk werkzaamheden met betrekking tot de plaatsing van de middenspanningsruimtes bij deze leveranciers te leggen. Daardoor kunnen onze technici meer focussen op aansluitingen op het elektriciteitsnet. Met dit contract verzekert Liander zich de komende jaren van continuïteit in de uitbreiding van het elektriciteitsnet.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Activum Finance / Activum Groen Lease zoekt:

Intern Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Zon Advies Nederland zoekt:

Ervaren adviseur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!