Solar Magazine - Alfen en Alberts & Kluft gaan 3.300 transformatorhuisjes bouwen voor Liander
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen en Alberts & Kluft gaan 3.300 transformatorhuisjes bouwen voor Liander
© Liander

Alfen en Alberts & Kluft gaan 3.300 transformatorhuisjes bouwen voor Liander

Alfen en Alberts & Kluft hebben een aanbesteding van netbeheerder Liander gewonnen voor de bouw van 3.300 transformatorhuisjes. De order met een waarde van 60 miljoen euro wordt de komende 4 jaar uitgevoerd.

In middenspanningsruimtes wordt de middenspanning van het elektriciteitsnet in transformatoren omgezet naar laagspanning. Consumenten en kleine ondernemers zijn op de kabels van het laagspanningsnet aangesloten. De 3.300 middenspanningsruimtes worden in het hele verzorgingsgebied van de netbeheerder ingezet. Alfen neemt 60 procent van de opdracht voor zijn rekening en Alberts & Kluft 40 procent.

Middenspanningsruimtes
In lijn met Lianders strategie om langjarige samenwerkingsverbanden aan te gaan met zijn leveranciers tekende de netbeheerder in 2019 al een groot contract met de aannemers Heijmans, ENGIE en Van den Heuvel voor de vervangings- en uitbreidingswerkzaamheden aan circa 4.500 middenspanningsruimtes. 

4 jaar verlengen
‘Door via een Europese aanbesteding een langjarig contract in de markt te zetten, geven we deze leveranciers extra zekerheid’, stelt Marlies Visser, chief operation officer bij Liander. ‘Zij zijn de komende 4 jaar verzekerd van werk, met de intentie om de samenwerking nog eens 4 jaar te verlengen. In het contract hebben we ervoor gekozen om zoveel mogelijk werkzaamheden met betrekking tot de plaatsing van de middenspanningsruimtes bij deze leveranciers te leggen. Daardoor kunnen onze technici meer focussen op aansluitingen op het elektriciteitsnet. Met dit contract verzekert Liander zich de komende jaren van continuïteit in de uitbreiding van het elektriciteitsnet.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!