Solar Magazine - Ministerie van Defensie investeert 71 miljoen euro in zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ministerie van Defensie investeert 71 miljoen euro in zonnepanelen
© Robert Van 't Hoenderdaal | Dreamstime.com

Ministerie van Defensie investeert 71 miljoen euro in zonnepanelen

Het ministerie van Defensie trekt 71 miljoen euro om op zijn eigen gebouwen zonnepanelen te plaatsen. De uitrol van zonne-energie kadert in de uitvoering van het Urgenda-vonnis door het kabinet.

Dat heeft demissionair minister van Defensie Henk Kamp bekendgemaakt.

Maatschappelijk vastgoed
‘Om uitvoering te geven aan het Urgenda-vonnis en het realiseren van de klimaatdoelstellingen voor 2030 en 2050 is met de miljoenennota 2021 cumulatief 525 miljoen euro op de Aanvullende Post gereserveerd ten behoeve van een versnelde aanpak van verduurzaming van maatschappelijk vastgoed’, aldus Kamp. ‘In het geval van Defensie betreft dit in totaal 92 miljoen euro, waarvan 71 miljoen euro voor zon-op-dak (zonnepanelen) en 21 miljoen euro voor duurzaamheidsmaatregelen gebouwen (energiebesparing).’

Rijksvastgoedbedrijf
Het programma Zon-op-Dak wordt uitgevoerd in 2022-2024. Defensie zal via het Defensiematerieelbegrotingsfonds het Rijksvastgoedbedrijf opdracht geven de 71 miljoen euro in te zetten voor zonnepanelen op de daken van Defensielocaties. De opbrengsten uit de vermeden stroomkosten worden ingezet in een geoormerkt fonds voor CO2-reductie binnen Defensie. In de toekomst worden uit dit revolverend fonds investeringen in CO2-reducerende maatregelen betaald.

De uitwerking hiervan wordt in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vormgegeven. Ook voor de energiebesparende maatregelen bij gebouwen geldt dat de opbrengsten uit de vermeden stroomkosten worden ingezet in een geoormerkt fonds voor CO2-reductie binnen Defensie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!