Solar Magazine - Ministerie van Defensie investeert 71 miljoen euro in zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ministerie van Defensie investeert 71 miljoen euro in zonnepanelen
© Robert Van 't Hoenderdaal | Dreamstime.com

Ministerie van Defensie investeert 71 miljoen euro in zonnepanelen

Het ministerie van Defensie trekt 71 miljoen euro om op zijn eigen gebouwen zonnepanelen te plaatsen. De uitrol van zonne-energie kadert in de uitvoering van het Urgenda-vonnis door het kabinet.

Dat heeft demissionair minister van Defensie Henk Kamp bekendgemaakt.

Maatschappelijk vastgoed
‘Om uitvoering te geven aan het Urgenda-vonnis en het realiseren van de klimaatdoelstellingen voor 2030 en 2050 is met de miljoenennota 2021 cumulatief 525 miljoen euro op de Aanvullende Post gereserveerd ten behoeve van een versnelde aanpak van verduurzaming van maatschappelijk vastgoed’, aldus Kamp. ‘In het geval van Defensie betreft dit in totaal 92 miljoen euro, waarvan 71 miljoen euro voor zon-op-dak (zonnepanelen) en 21 miljoen euro voor duurzaamheidsmaatregelen gebouwen (energiebesparing).’

Rijksvastgoedbedrijf
Het programma Zon-op-Dak wordt uitgevoerd in 2022-2024. Defensie zal via het Defensiematerieelbegrotingsfonds het Rijksvastgoedbedrijf opdracht geven de 71 miljoen euro in te zetten voor zonnepanelen op de daken van Defensielocaties. De opbrengsten uit de vermeden stroomkosten worden ingezet in een geoormerkt fonds voor CO2-reductie binnen Defensie. In de toekomst worden uit dit revolverend fonds investeringen in CO2-reducerende maatregelen betaald.

De uitwerking hiervan wordt in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vormgegeven. Ook voor de energiebesparende maatregelen bij gebouwen geldt dat de opbrengsten uit de vermeden stroomkosten worden ingezet in een geoormerkt fonds voor CO2-reductie binnen Defensie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Solvari B.V. zoekt:

Key Account Manager

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!