Solar Magazine - Nieuwe werkgeversorganisatie ZON van start om groei zonne-energiesector veilig te stellen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe werkgeversorganisatie ZON van start om groei zonne-energiesector veilig te stellen

Nieuwe werkgeversorganisatie ZON van start om groei zonne-energiesector veilig te stellen

Werkgeversorganisatie Zonne-energie Ondernemers Nederland (ZON) is gelanceerd. De nieuwe organisatie telt zestien leden, is gesprekspartner voor politiek en stelt dat ons land in 2020 tien gigawatt pv kan hebben.

Het aandeel zonnestroom in de energiemix kan volgens ZON in 2020 tweemaal zo hoog uitvallen als in de huidige ramingen van het kabinet. Peter Desmet, voorzitter van ZON en directeur van SolarClarity: ‘Het zonnestroomvermogen in Nederland groeit jaarlijks met double digits. ZON wil die groei vasthouden en versnellen naar tien gigawatt pv-vermogen in 2020.’

 

ZON is een werkgeversorganisatie van vooralsnog zestien Nederlandse bedrijven die actief zijn in zonnestroom. ZON geeft de ondernemers een stem en is gesprekspartner voor de politiek en de sector. De organisatie wil een bijdrage leveren aan de totstandkoming van een stabiel meerjarenbeleid voor zonnestroom en het creëren van gezonde voorwaarden daartoe. De aangesloten bedrijven vertegenwoordigen voornamelijk fabrikanten, groothandels en installateurs die zich richten op de zonnestroommarkt.

 

Het bestuur van Zonne-energie Ondernemers Nederland bestaat uit Peter Desmet (Solar Clarity),   Niels de Vos (Greeny Bros) en Rolf Heynen (Solar Solutions). De volgende bedrijven zijn:

- Alius Energy
- Bigsolar
- Energie Wonen
- Esdec
- Greeny Bros
- Libra Energy
- New Energy Systems
- Orange Solar
- Oskomera Solar Power Solutions
- Solar Clarity
- Solarcentury
- Solar Solutions
- Solar Today
- Sungevity
- Valk Systemen
- Zonneplan


Om de belangen van haar leden zo goed en effectief mogelijk te behartigen, werkt ZON samen met diverse belanghebbenden in de sector, waaronder Holland Solar.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solvari B.V. zoekt:

Key Account Manager

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!