Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
iLumen presenteert nieuwe app voor digitale meter en eigenaren zonnepanelen
© iLumen

iLumen presenteert nieuwe app voor digitale meter en eigenaren zonnepanelen

iLumen heeft de app iLusmart onthuld. Met de gratis app kan elke Vlaamse eigenaar van een digitale meter, die al dan niet over zonnepanelen beschikt, inzicht verwerven in zijn energieverbruik en dit optimaliseren.

Afgelopen januari is in Vlaanderen voor nieuwe residentiële zonnepaneleninstallaties het voordeel van de terugdraaiende teller verdwenen en is er een nieuw tariefsysteem in werking getreden. Voor installaties die onder dit systeem vallen, komt het erop neer om zoveel mogelijk zonne-energie te verbruiken op momenten dat de zon schijnt en een zo hoog mogelijk eigen verbruik te realiseren.

Energiemonitor
‘Om op het gewijzigde tariefsysteem in te spelen, hebben we bij iLumen de iLusmart energiemonitor ontwikkeld’, aldus Ismaël Ben-Al-Lal, zaakvoerder van iLumen. ‘De iLusmart richt zich naast nieuwe zonnepaneleneigenaars ook op alle eigenaars van een digitale meter, met of zonder zonnepanelen, zodat zij hun energieverbruik kunnen opvolgen en optimaliseren.’

De iLusmart wordt gekoppeld aan de digitale meter en kan op die manier de verbruiksdata uitlezen, meer bepaald de afgenomen stroom. Bij zonnepaneleneigenaars wordt ook de geïnjecteerde stroom uitgelezen.

Widgets
Gebruikers met een digitale meter kunnen de iLusmart App, zonder integratie van bijkomende hardware, gratis downloaden en hun verbruiksgegevens raadplegen. Op deze manier biedt de app hen niet alleen inzicht in hun verbruiksprofiel, maar levert ze ook adviezen over hoe de gebruiker optimaal op zijn energiefactuur kan besparen.

Wie ervoor kiest om de iLusmart-hardware aan zijn digitale meter te koppelen, krijgt in de iLusmart App realtime data van afname en injectie ter beschikking. De iLusmart App is in de nabije toekomst ook modulair uitbreidbaar met specifieke widgets voor zonnepanelen, batterijen en laadsystemen voor elektrische voertuigen.

Vernieuwd productaanbod
‘De iLusmart maakt deel uit van het vernieuwde productaanbod dat we dit jaar met iLumen lanceren’, licht Ben-Al-Lal toe. ‘Samen met de thuisbatterij iLubat, ev-laadsysteem iLucharge en warmtebatterij iLuheat draagt de iLusmart bij aan een hoger eigen verbruik en dus ook een kortere terugverdientijd van de zonnepaneleninstallatie. De iLusmart kan bovendien de andere producten slim aansturen om zoveel mogelijk zonne-energie direct te verbruiken. Op deze manier zorgt de iLusmart voor een zo laag mogelijke afname en injectie en dus een zo laag mogelijke energiefactuur.’

De iLusmart App is gratis beschikbaar in de App Store (iOS) en Google Play Store (Android).

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Calculator

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN Heino
kWh People zoekt:

Service Manager

Fulltime (40 uur) - Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!