Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen lanceert nieuwe simulator voor terugverdientijd thuisbatterijen
© Belgian Solar

Vlaanderen lanceert nieuwe simulator voor terugverdientijd thuisbatterijen

De Vlaamse minister van Energie Zuhal Demi lanceert een simulator waarmee eigenaren van zonnepanelen de terugverdientijd van een thuisbatterij voor hun eigen specifieke situatie kunnen simuleren.

Op basis van de informatie uit de simulator kunnen Vlamingen beslissen of een thuisbatterij een goede investering is. De simulator staat online en wordt de komende maanden nog aangevuld met bijkomende parameters.

Niet voor iedereen rendabel
Ondanks de Vlaamse batterijpremie blijft de investering in een thuisbatterij volgens de minister aanzienlijk en is ze niet voor iedereen rendabel. Het is volgens haar belangrijk dat iemand die een thuisbatterij wil aanschaffen, zich goed informeert omdat de terugverdientijd erg afhankelijk is van de specifieke gezinssituatie en installatie.

‘Ik ben beleidsmaker, geen verkoper. Ik wil mensen, zeker nu, waarschuwen voor te aantrekkelijke aanbiedingen. Momenteel varieert de gemiddelde terugverdientijd afhankelijk van de situatie tussen de 10 à 14 jaar’, stelt Demir. ‘Ik raad toekomstige investeerders zeer kritisch de offertes te bekijken, sommige installateurs durven onrealistische rendementsverwachtingen voor zonnepaneelinstallaties en batterijen naar voor te schuiven. De consument moet zich goed kunnen informeren, ik roep alle installateurs aan om open, transparant en correct hun potentiële klanten in te lichten. Dankzij onze simulator garanderen we alvast een objectieve bron van informatie en hulpmiddel voor talloze zonnepaneeleigenaars.’

De simulator is hier te vinden en is ontwikkeld door EELab/Lemcko (UGent) en is van toepassing voor eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen die al een digitale meter hebben.

Bekijk een overzicht van de thuisbatterijen die in Vlaanderen te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Conduct Technical Solutions zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Aalborg 4, 2993 LP te Barendrecht
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Accountmanager zakelijke markt

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!