Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
VEKA lanceert calculator voor compensatie Vlaamse zonnepaneeleigenaren
© Belgian Solar

VEKA lanceert calculator voor compensatie Vlaamse zonnepaneeleigenaren

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap heeft een calculator gelanceerd waarmee eigenaren van zonnepanelen kunnen berekenen op welke retroactieve investeringspremie – oftewel compensatiepremie – zij recht hebben.

De calculator is voor eigenaren van zonnepanelen die al in 2021 of in ieder geval voor eind 2025 over een digitale meter beschikken. Deze berekening die met de tool gemaakt kan worden, is indicatief en onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving door de Vlaamse regering.

5 procent rendement
De Vlaamse regering heeft besloten dat zonnepaneeleigenaren eenmalig een compensatie krijgen, omdat het overgangsregime is vernietigd. De getroffen gezinnen krijgen een eenmalige financiële compensatie die overeenkomt met een rendement van 5 procent op een gemiddelde investering. Zonnepaneeleigenaren komen alleen in aanmerking voor de compensatie als ze hun investering nog niet voldoende terugverdiend hebben. De maximale compensatie bedraagt 4.360 euro, maar er zijn ook zo'n 200.000 eigenaren die geen compensatie krijgen.

Alle feiten en cijfers van de Vlaamse compensatie voor eigenaren van zonnepanelen zijn hier door de redactie van Solar Magazine op een rijtje gezet. De compensatieteller van de VEKA is hier te raadplegen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Verkoper/Adviseur regio Midden Nederland (32-40uur)

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!