Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
4 op de 10 bedrijven wel en 4 op de 10 bedrijven niet voorbereid op Klimaatakkoord
© KvK

4 op de 10 bedrijven wel en 4 op de 10 bedrijven niet voorbereid op Klimaatakkoord

42 procent van het Nederlandse bedrijfsleven geeft aan op dit moment niet bezig te zijn met maatregelen om te voldoen aan de afspraken uit het Klimaatakkoord en 40 procent heeft wel voorbereidingen getroffen.

Dit meldt de Kamer van Koophandel (Kvk) op basis van extra vragen uit de Conjunctuurenquête Nederland (COEN-enquête) aan ondernemers over het Klimaatakkoord. De gegevens voor dit onderzoek zijn afgelopen januari verzameld.

Energielabel C
In de COEN-enquête heeft de KvK in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bijna 8.000 ondernemers gevraagd in hoeverre zij op dit moment bezig zijn om te voldoen aan de gemaakte afspraken in het Klimaatakkoord. Relatief veel kleinere bedrijven bereiden zich niet of nauwelijks voor, grotere bedrijven zijn actiever.

Bedrijven zijn verplicht om de afspraken uit het Klimaatakkoord na te komen. Op 1 januari 2023 dienen bijvoorbeeld alle kantoren in Nederland groter dan 100 vierkante meter, te zijn voorzien van energielabel C. Tegelijkertijd wordt de energiebesparingsplicht verbreed en moeten alle energie- en CO2-besparende maatregelen met terugverdientijd van minder dan 5 jaar genomen worden.

16,4 procent voldoet
Van de geënquêteerde bedrijven geeft 16,4 procent aan nu al aan (vrijwel) alle afspraken uit het Klimaatakkoord te voldoen en is ruim 23 procent in grote mate bezig met het treffen van voorbereidingen. Dat zijn vooral bedrijven in de sectoren verhuur en handel in onroerend goed, delfstoffenwinning, vervoer en opslag en bouwnijverheid. In onder andere de handel, horeca, cultuur, sport en recreatie en overige dienstverlening worden nog geen of nauwelijks voorbereidingen getroffen


Provincies
Ondernemers in Groningen, Friesland en Utrecht zijn het meest actief. Veel ondernemers uit die provincies geven aan al te voldoen aan de afspraken, of treffen voorbereidingen. Relatief veel bedrijven in Noord-Brabant en Drenthe stellen niet te voldoen aan de afspraken of bereiden zich nog niet in grote mate voor.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Hoofdkantoor Haarlem
Kieszon zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!