Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Shell start dit kwartaal met bouw zonnepark Sas van Gent-Zuid
© Shell

Shell start dit kwartaal met bouw zonnepark Sas van Gent-Zuid

Shell meldt eind maart te starten met de bouw van zonnepark Sas van Gent-Zuid. De zonneweide verrijst op een voormalig industrieel terrein: de vloeivelden van de vroegere suikerfabriek van CSM.

Het zonnepark wordt door bomen en wallen omsloten en moet zo in het landschap opgaan. De zonneweide zal bestaan uit 30 megawattpiek zonnepanelen en is oorspronkelijk ontwikkeld door SolarEnergyWorks. Dat bedrijf wist in de najaarsronde 2019 van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) subsidie te verkrijgen voor het project.

Virtuele informatiebijeenkomst
Shell organiseert op 11 maart voor omwonenden en andere belanghebbenden een virtuele informatiebijeenkomst. Met dit evenement wil Shell samen met wethouder Klimaat en Duurzaamheid Ben van Assche van de gemeente Terneuzen bespreken waarom het zonnepark van belang is voor de lokale en de Nederlandse energietransitie, hoe het project wordt uitgevoerd en hoe Shell het verkeersplan voor het bouwverkeer heeft uitgewerkt.

Vanwege de coronacrisis vindt het evenement online plaats. Zodra mogelijk nodigt Shell omwonenden en belanghebbenden uit voor een rondleiding op de locatie. Wethouder Van Assche: ‘Met dit zonnepark geven we invulling aan onze ambitie om duurzame energie op ons grondgebied op te wekken. Het is een belangrijk project om het doel van de regionale energiestrategie Zeeland te realiseren, namelijk het opwekken van 11 petajoule aan duurzame energie in Zeeland voor 2030.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Kieszon zoekt:

DC Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Werkgebied is Antwerpen, Brabant en Limburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!