- ‘Toegevoegde waarde geïntegreerde pv in de stad moet die van energieproductie overstijgen’
- Solarus wil Nederland veroveren met pvt: ‘Installateurs onvoldoende op de hoogte van mogelijkheden’
- Eerste call nieuwe subsidie Vlaanderen voor zonnepanelen bij bedrijven opent 17 mei
- Nieuwe versie NEN 7250 en norm brandveiligheid zonnepanelen in en op gebouwschil op komst
- Holland Solar: ‘Onderzoek naar veilige combinatie van verschillende merken connectoren’
- Brandweer Nederland presenteert handreiking: ‘Regelgeving nodig voor veiligheid bij aanleg zonnepanelen op daken’
- Consortium wil binnen 1 jaar recyclingfabriek voor zonnepanelen bouwen
- Te weinig plaats voor opleiden installateurs zonnepanelen: ‘Overgangstermijn erkenningsregeling moet mogelijk verlengd’
Shell start dit kwartaal met bouw zonnepark Sas van Gent-Zuid
Shell meldt eind maart te starten met de bouw van zonnepark Sas van Gent-Zuid. De zonneweide verrijst op een voormalig industrieel terrein: de vloeivelden van de vroegere suikerfabriek van CSM.
Het zonnepark wordt door bomen en wallen omsloten en moet zo in het landschap opgaan. De zonneweide zal bestaan uit 30 megawattpiek zonnepanelen en is oorspronkelijk ontwikkeld door SolarEnergyWorks. Dat bedrijf wist in de najaarsronde 2019 van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) subsidie te verkrijgen voor het project.
Virtuele informatiebijeenkomst
Shell organiseert op 11 maart voor omwonenden en andere belanghebbenden een virtuele informatiebijeenkomst. Met dit evenement wil Shell samen met wethouder Klimaat en Duurzaamheid Ben van Assche van de gemeente Terneuzen bespreken waarom het zonnepark van belang is voor de lokale en de Nederlandse energietransitie, hoe het project wordt uitgevoerd en hoe Shell het verkeersplan voor het bouwverkeer heeft uitgewerkt.
Vanwege de coronacrisis vindt het evenement online plaats. Zodra mogelijk nodigt Shell omwonenden en belanghebbenden uit voor een rondleiding op de locatie. Wethouder Van Assche: ‘Met dit zonnepark geven we invulling aan onze ambitie om duurzame energie op ons grondgebied op te wekken. Het is een belangrijk project om het doel van de regionale energiestrategie Zeeland te realiseren, namelijk het opwekken van 11 petajoule aan duurzame energie in Zeeland voor 2030.’