Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe erkenningsregeling InstallQ voor installateurs zonnepanelen officieel van kracht
© KiesZon

Nieuwe erkenningsregeling InstallQ voor installateurs zonnepanelen officieel van kracht

Het Centraal College van Deskundigen van InstallQ heeft de vernieuwde erkenningsregeling voor installateurs van zonnepanelen goedgekeurd. Daarmee is de oude regeling per 1 januari 2021 vervangen.

De vernieuwde erkenningsregeling is de opvolger van de bestaande erkenningsregelingen voor zonnepanelen, te weten de REDE van Sterkin en de EVI-PV van KvINL.

Overgangstermijn van 1 jaar
Installateurs die al erkend zijn voor een van de 2 bestaande regelingen voor zonnepanelen, moeten voor 1 januari 2022 aan de vernieuwde erkenningsregeling voldoen. Er is daarmee een overgangsperiode van 1 jaar. De huidige erkenningshouders worden binnenkort nader geïnformeerd.

InstallQ-directeur Wil van Ophem verklaarde vorig jaar tegenover de redactie van Solar Magazine het volgende over de  vernieuwing van de erkenningsregeling: ‘We willen niet iedereen terugsturen naar de schoolbanken. Er loopt veel ervaring rond en mensen die al 10 à 15 jaar of zelfs nog langer in de pv-sector werken, hoeven zich enkel te laten examineren.’

Jaarlijkse controle
Installatiebedrijven die zich door InstallQ laten erkennen voor zonnestroomsystemen worden straks jaarlijks gecontroleerd. Het gaat om een jaarlijkse technische controle op het installatiewerk en een 4-jaarlijkse controle op het kantoor van het installatiebedrijf.

Voor KvINL-erkende installatiebedrijven is die controle nieuw, maar Sterkin-erkende installatiebedrijven zijn de jaarlijkse controles al gewend.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Business Development Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Schoten 2900
Kieszon zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!