Solar Magazine - ZonnepanelenDelen introduceert mogelijkheid om te investeren in zonne-energieportefeuille
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ZonnepanelenDelen introduceert mogelijkheid om te investeren in zonne-energieportefeuille
© ZonnepanelenDelen

ZonnepanelenDelen introduceert mogelijkheid om te investeren in zonne-energieportefeuille

Investeringsplatform ZonnepanelenDelen lanceert ZonnepanelenDelen PRO. Via dit concept kan voor het eerst direct in een portefeuille van projecten worden geïnvesteerd in plaats van een individueel project.

Via ZonnepanelenDelen is sinds 2014 via onder meer crowdfunding al ruim 50 miljoen euro in zonne-energie geïnvesteerd. Hierdoor profiteren 10.000 investeerders van meer dan 100 gerealiseerde zonne-energieprojecten in Nederland.

Beleggingscategorie
ZonnepanelenDelen heeft als doelstelling om van zonne-energie een beleggingscategorie te maken. Op het investeringsplatform is daartoe een groot aanbod van zonne-energieprojecten te vinden met brede spreiding in geografie en soort project zoals dak, land en water. Dankzij de stabiele cashflows en onderliggende zekerheden, zoals garanties en subsidie-inkomsten, lenen deze projecten zich uitstekend voor beleggers. 

De eerste investeringsmogelijkheid van ZonnepanelenDelen PRO betreft ‘Zonlease 1’, een portefeuille van zonnedaken met SDE+-subsidie in Nederland geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs. Middels een financial lease worden de zonne-energieprojecten in gebruik gegeven aan de gebouweigenaren, agrariërs en het midden- en kleinbedrijf (mkb). Via een vast leasebedrag per maand profiteren zij van zonne-energie zonder zelf een kapitaalintensieve investering te hoeven doen. Er kan voor maximaal 1 miljoen euro worden geïnvesteerd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Business Developer Solar Storage

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!