Solar Magazine - Inspectie SZW: veel mis met rolsteigers, bij 90 procent sprake van onveilige situaties
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Inspectie SZW: veel mis met rolsteigers, bij 90 procent sprake van onveilige situaties
© Inge Hogenbijl | Dreamstime.com

Inspectie SZW: veel mis met rolsteigers, bij 90 procent sprake van onveilige situaties

Uit controle van de Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, blijkt dat er veel mis is met het gebruik van rolsteigers. Bij professioneel gebruik was bij 251 van de 270 gevallen sprake van onveilige situaties.

Vallen van een rolsteiger is een van de meest voorkomende ongevalstypen in de bouwsector. Reden voor de Inspectie SZW om de afgelopen maanden door het land te controleren op het gebruik van rolsteigers. 

Werk 224 keer stilgelegd
De steigers werden gebruikt voor bouw-, schilder- en onderhoudswerkzaamheden. De inspecteurs zagen vooral onstabiele steigers, waardoor er een grotere kans is op valgevaar. Er werden zelfs steigers aangetroffen waarbij de wielen niet op de rem stonden.

In 224 gevallen hebben de inspecteurs het werk moeten stilleggen totdat de werkgever de situatie veilig had gemaakt. In 40 gevallen was de overtreding zo ernstig dat de werkgever ook een boete kreeg. In de meeste gevallen troffen de inspecteurs meer dan 1 overtreding aan.

Bij 107 van de inspecties ging het om schildersbedrijven. In alle gevallen waren hier onveilige situaties. In 77 gevallen was er valgevaar, in 40 gevallen stond de rolsteiger niet stabiel. Ook kregen 27 werkgevers een boete omdat zij geen risico-inventarisatie en evaluatie hadden.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE 25
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Account Manager Channel Sales

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!