logowvhj2023
© Soluxa
© Soluxa
3 november 2020

Soluxa test gekleurde zonnepanelen aan gevel universiteit Nijmegen

Start-up Soluxa start eind dit jaar bij de Radboud Universiteit Nijmegen een proef met gekleurde zonnepanelen. De spin-off van de universiteit installeert hiertoe zonnepanelen aan de gevel van het Huygensgebouw.

De zonnepanelen van Soluxa worden gemaakt via de kleurtechniek Vibrant. Deze is gebaseerd op nanotechnologie, waardoor de kleur naar wens is aan te passen. Het is een coating waarmee gangbare donkere zonnepanelen gekleurd worden. Soluxa heeft de ambitie om in 2025 voor opdrachtgevers 500.000 vierkante meter zonnegevel te realiseren.

33 vierkante meter
Als de proef bij het Huygensgebouw slaagt, gaat de universiteit de nieuwe techniek mogelijk toepassen. Op de zuidgevel van het pand gaat Soluxa nu een oppervlak van zo’n 33 vierkante meter van zonnepanelen voorzien: in de kleuren zwart, ‘Huygensgroen’ en diverse andere testkleuren. Het maximale vermogen is 187 wattpiek per vierkante meter.

Vervolgens wordt per zonnepaneel de opbrengst gemeten en vergeleken met de opbrengst van zwarte zonnepanelen. Er stond al een proefopstelling op het dak van de universiteit.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.