Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander: groot deel stroomnet Texel vol, congestiemanagement geen oplossing
© Atoson | Dreamstime.com

Liander: groot deel stroomnet Texel vol, congestiemanagement geen oplossing

Het elektriciteitsnet op Texel is vol. Er is geen transportcapaciteit meer beschikbaar voor zowel verbruik als teruglevering en congestiemanagement is geen oplossing. Dat meldt netbeheerder Liander.

Bij de vorige tweewekelijkse update van de beschikbare netcapaciteit meldde Liander nog enkele knelpunten te hebben opgelost. Ditmaal is dat echter niet het geval en zijn er 3 nieuwe knelpunten toegevoegd: 1 oranje en 2 rode schaarstegebieden.

1 nieuw oranje schaarstegebied voor opwek
In het nieuwe oranje gebied is geen extra netcapaciteit beschikbaar en doet Liander onderzoek naar mogelijke oplossingen. De beperkte netcapaciteit geldt vaak voor een deel van de plaats. Onderstaand een overzicht van de nieuwe oranje schaarstegebieden; het gaat om 1 nieuw oranje schaarstegebied voor opwek.

  • Gelderland: Bemmel (verbruik en teruglevering)

2 nieuwe rode schaarstegebieden voor opwek
​Voor de volgende plaatsen doet Liander nu een nieuwe melding dat er geen extra netcapaciteit beschikbaar is en congestiemanagement – het afstemmen van vraag en aanbod tussen bedrijven en instellingen – niet mogelijk is. Klanten die extra netcapaciteit wensen, zullen hier moeten wachten totdat het elektriciteitsnet is uitgebreid. Op de landkaart in onderstaande video (red. de video toont enkel de schaarstegebieden voor opwek) zijn deze gebieden met de kleur rood aangeduid; het gaat om 2 nieuwe rode schaarstegebieden voor de teruglevering dan wel opwek van (zonne)stroom. Ook hier geldt dat de beperkte netcapaciteit niet geldt voor de gehele plaats, maar voor een deel ervan.

  • Gelderland: Nijmegen-Noord (verdeelstation de Waalsprong, verbruik en teruglevering)
  • Noord-Holland: Texel (verbruik en teruglevering)

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
LENS B.V. zoekt:

Technisch Sales Engineer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033NN, 75E
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!