logo
wvhj2023
hero-image
7 oktober 2020

Solarfields gaat lichtgewicht zonnepanelen van Nederlandse fabrikant Solarge installeren

Solarfields gaat de lichtgewicht zonnepanelen van de Nederlandse fabrikant Solarge installeren. Dit doet de projectontwikkelaar op daken waarvan de onderconstructie in de basis niet geschikt lijkt te zijn voor pv.

Solarfields en Solarge bundelen per direct de krachten om gezamenlijk zonnedaken te realiseren.

Plug-and-play
Solarge heeft een zonnepaneel ontwikkeld van vezelversterkt kunststof. Dit zonnepaneel is de helft lichter dan bestaande zonnepanelen. Bovendien komt bij de productie minder CO₂ vrij en is het zonnepaneel volledig recyclebaar. De Solliance spin-off stelde eerder tegenover de redactie van Solar Magazine voor de zomer van 2019 een fabriek voor massaproductie te willen openen, maar afgelopen augustus werd bekend dat de fabriek voor de plug-and-play zonnepanelen in de zomer van 2021 de deuren opent.

Nul op het rekest
‘Wij zoeken altijd actief naar innovatieve oplossingen om stappen te zetten naar een duurzaam Nederland. De lichtgewicht zonnepanelen van Solarge zorgen ervoor dat we snel én efficiënt platte daken met een lichte constructie van zonnepanelen kunnen voorzien’, duidt Jelmer Pijlman, medeoprichter van Solarfields, de reden voor de samenwerking.

‘Veel bedrijven die zonnepanelen willen installeren als onderdeel van een energietransitieproject krijgen van hun installateur of projectontwikkelaar nul op het rekest als blijkt dat hun dak een te lichte constructie heeft. Solarfields heeft echter met onze zonnepanelen een groot aantal projecten op daken met een lichte constructie ontwikkeld en aangetoond dat zonne-energieprojecten dan wel degelijk mogelijk zijn”, aldus Chris de Jongh, commercieel directeur bij Solarge.

Vrij van PFAS
In Nederland is volgens de 2 bedrijven zo’n 30 procent van de platte daken op dit moment ongeschikt voor standaardzonnepanelen. Vanuit kostenperspectief wordt namelijk veelal gekozen voor een lichtere dakconstructie en een zogenaamde dakverzwaring is kostbaar.

De kunststof zonnepanelen van Solarge wegen 50 procent minder dan traditionele zonnepanelen bij dezelfde energieopbrengst. Daarbij zijn de zonnepanelen volledig vrij van PFAS, 100 procent recyclebaar en is er volgens de fabrikant 25 procent minder CO2-uitstoot bij de productie.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten