Solar Magazine - ‘Overhevelen middelen SDE+ naar algemene begroting gerechtvaardigd’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Overhevelen middelen SDE+ naar algemene begroting gerechtvaardigd’
© Rijksoverheid

‘Overhevelen middelen SDE+ naar algemene begroting gerechtvaardigd’

Het overhevelen van middelen uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE+) is vanwege de coronacrisis gerechtvaardigd. Dat heeft minister Hoekstra van Financiën aan de Tweede Kamer medegedeeld.

De vaste Tweede Kamercommissie voor Financiën heeft een aantal vragen aan de minister van Financiën voorgelegd over de Miljoenennota 2021.

Toereikend voor Klimaatdoelstellingen
In de Miljoenennota staat dat het ministerie van Financiën heeft besloten om de kasuitgaven van de SDE+ met 680 miljoen euro naar beneden bij te stellen om bij te dragen aan rijksbrede problematiek die ontstaan is door de stikstof- en coronacrisis.

De vaste Tweede Kamercommissie wilde weten of dit niet ten koste gaat van de omvang van rijksuitgaven gericht op de verduurzaming van de economie. Minister Hoekstra heeft hier nu schriftelijk het volgende antwoord op gegeven: ‘In verband met de vele opgaven dit voorjaar is besloten om rijksbreed te zoeken naar oplossingen. Er bleek ruimte te zijn in de beschikbare middelen voor de SDE(+) en vanwege deze zeer bijzondere omstandigheden acht het kabinet het gerechtvaardigd deze ruimte ten gunste te laten komen van het generale beeld. Er is geborgd dat het geheel van de meerjarig beschikbare middelen voor de SDE en SDE+, inclusief de begrotingsreserve Duurzame Energie, toereikend is voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Engineer

32-40 uur - Uilenstede 475
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!