logo
wvhj2023
© Rijksoverheid
© Rijksoverheid
30 september 2020

‘Overhevelen middelen SDE+ naar algemene begroting gerechtvaardigd’

Het overhevelen van middelen uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE+) is vanwege de coronacrisis gerechtvaardigd. Dat heeft minister Hoekstra van Financiën aan de Tweede Kamer medegedeeld.

De vaste Tweede Kamercommissie voor Financiën heeft een aantal vragen aan de minister van Financiën voorgelegd over de Miljoenennota 2021.

Toereikend voor Klimaatdoelstellingen
In de Miljoenennota staat dat het ministerie van Financiën heeft besloten om de kasuitgaven van de SDE+ met 680 miljoen euro naar beneden bij te stellen om bij te dragen aan rijksbrede problematiek die ontstaan is door de stikstof- en coronacrisis.

De vaste Tweede Kamercommissie wilde weten of dit niet ten koste gaat van de omvang van rijksuitgaven gericht op de verduurzaming van de economie. Minister Hoekstra heeft hier nu schriftelijk het volgende antwoord op gegeven: ‘In verband met de vele opgaven dit voorjaar is besloten om rijksbreed te zoeken naar oplossingen. Er bleek ruimte te zijn in de beschikbare middelen voor de SDE(+) en vanwege deze zeer bijzondere omstandigheden acht het kabinet het gerechtvaardigd deze ruimte ten gunste te laten komen van het generale beeld. Er is geborgd dat het geheel van de meerjarig beschikbare middelen voor de SDE en SDE+, inclusief de begrotingsreserve Duurzame Energie, toereikend is voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten