Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Overhevelen middelen SDE+ naar algemene begroting gerechtvaardigd’
© Rijksoverheid

‘Overhevelen middelen SDE+ naar algemene begroting gerechtvaardigd’

Het overhevelen van middelen uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE+) is vanwege de coronacrisis gerechtvaardigd. Dat heeft minister Hoekstra van Financiën aan de Tweede Kamer medegedeeld.

De vaste Tweede Kamercommissie voor Financiën heeft een aantal vragen aan de minister van Financiën voorgelegd over de Miljoenennota 2021.

Toereikend voor Klimaatdoelstellingen
In de Miljoenennota staat dat het ministerie van Financiën heeft besloten om de kasuitgaven van de SDE+ met 680 miljoen euro naar beneden bij te stellen om bij te dragen aan rijksbrede problematiek die ontstaan is door de coronacrisis.

De vaste Tweede Kamercommissie wilde weten of dit niet ten koste gaat van de omvang van rijksuitgaven gericht op de verduurzaming van de economie. Minister Hoekstra heeft hier nu schriftelijk het volgende antwoord op gegeven: ‘In verband met de vele opgaven dit voorjaar is besloten om rijksbreed te zoeken naar oplossingen. Er bleek ruimte te zijn in de beschikbare middelen voor de SDE(+) en vanwege deze zeer bijzondere omstandigheden acht het kabinet het gerechtvaardigd deze ruimte ten gunste te laten komen van het generale beeld. Er is geborgd dat het geheel van de meerjarig beschikbare middelen voor de SDE en SDE+, inclusief de begrotingsreserve Duurzame Energie, toereikend is voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
KECX WIND BV zoekt:

Elektromonteur EPC & OM

Fulltime (40 uur) - Emmen, 7826TC, Emmen
Zonnegilde B.V. zoekt:

Elektromonteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!