Solar Magazine - Campagne wijst consumenten op noodzaak registreren zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Campagne wijst consumenten op noodzaak registreren zonnepanelen
© Energieleveren.nl

Campagne wijst consumenten op noodzaak registreren zonnepanelen

De gezamenlijke netbeheerders starten een campagne om consumenten te wijzen op het belang om hun zonnepanelen of andere energieopwekkers aan te melden bij hun netbeheerder.

De netbeheerders maakten in mei bekend de website energieleveren.nl te hebben vernieuwd; het Productie Installatie Register (PIR) dat gekoppeld is aan EnergieLeveren.nl is vervangen door de Centrale Registratie van Systeemelementen (CERES). Daarmee werd ook de wijze waarop eigenaren hun zonnepanelen moeten laten registreren bij hun netbeheerder veranderd.

Wettelijk verplicht
Voortaan worden meer technische gegevens van zonnepanelen vastgelegd en wordt een extra privacycheck gedaan. Wie een installatie wil registreren, moet voortaan bovendien een persoonlijk account op de site aanmaken, in combinatie met een toets op de laatste cijfers van het meternummer. Zo is beter gewaarborgd dat een gerechtigd persoon de registratie of wijziging doorvoert.

Het registreren van zonnepanelen bij de netbeheerder is in Nederland bij wet verplicht. Die informatie die consumenten op www.energieleveren.nl achterlaten, geeft de netbeheerders informatie over de plekken in het stroomnet waar extra opwek van energie plaatsvindt. Die informatie is nodig om het elektriciteitsnet stabiel te houden.

Veel zonnepanelen niet geregistreerd
Tot nu toe werden zonnepanelen vaak door de installateur aangemeld, of bleef aanmelding achterwege. Veel zonnepanelen staan daarom volgens de netbeheerders niet geregistreerd. Netbeheerders sturen jaarlijks tienduizenden brieven aan huisadressen om te laten weten dat de aanwezige zonnepanelen moeten worden aangemeld.

Daarom starten zij nu een campagne om eigenaren te wijzen op de registratieplicht. Onder meer via social media worden consumenten gewezen op de website www.energieleveren.nl en met een animatie geattendeerd op het belang van registratie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!