Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Taskforce Biden-Sanders: Amerika moet in 5 jaar tijd 500 miljoen zonnepanelen installeren

Taskforce Biden-Sanders: Amerika moet in 5 jaar tijd 500 miljoen zonnepanelen installeren

Amerika moet in 5 jaar tijd 500 miljoen zonnepanelen installeren. Dat stelt de Biden-Sanders Unity Task Force die het politieke beleid van de presidentskandidaat van de Democraten heeft uitgestippeld.

Bernie Sanders gooide in april als laatste tegenstander van Biden de handdoek in de ring. Daarmee is Biden de kandidaat die zittend president Donald Trump moet verslaan.

8 miljoen zonnedaken
De taskforce heeft nu een politieke blauwdruk opgeleverd die Biden moet helpen om als Democratische kandidaat het Amerikaanse presidentschap te veroveren.

‘Om zo snel mogelijk de stap naar nul emissie te bereiken, verbinden democraten zich ertoe de koolstofvervuiling door energiecentrales tegen 2035 te elimineren door middel van technologie-neutrale normen voor schone energie en energie-efficiëntie’, is te lezen in de blauwdruk. ‘We zullen de inzet van zonne- en windenergie drastisch uitbreiden door middel van op de gemeenschap gebaseerde en op nutsbedrijven gebaseerde systemen. Binnen 5 jaar installeren we 500 miljoen zonnepanelen, waaronder 8 miljoen zonnedaken en gemeenschappelijke zonne-energiesystemen, en 60.000 in Amerika gebouwde windturbines. Zo creëren we miljoenen banen, waaronder honderdduizenden vakbondsbanen die niet kunnen worden uitbesteed naar het buitenland. We doorbreken barrières voor de inzet van schone energie in heel Amerika en bouwen een modern elektriciteitsnet dat gemeenschappen met elkaar verbindt en hen van stroom voorziet via schone energie.’

In het politieke plan is verder opgenomen dat alle nieuwe gebouwen in Amerika vanaf het jaar 2030 volledig energieneutraal moeten zijn. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden plaats op dinsdag 3 november.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Commercieel administratief medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - 6662 NG
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!