Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rechtbank Gelderland handhaaft vergunning voor zonnepark in Voorst

Rechtbank Gelderland handhaaft vergunning voor zonnepark in Voorst

De rechtbank Gelderland heeft geoordeeld dat de gemeente Voorst terecht een omgevingsvergunning voor het zonnepark aan de Oude Zutphenseweg heeft afgegeven. Dit ondanks bezwaren over de beplanting.

De rechtbank stelt dat afdoende is geborgd dat de beplanting rondom het zonnepark wordt gerealiseerd. Het bestuurscollege van de gemeente kon echter voor wat betreft de invulling van deze beplanting niet volstaan met een verwijzing naar een later op te stellen beplantings- en groenbeheerplan. Dit had in de omgevingsvergunning moeten worden geregeld, omdat anders niet kon worden beoordeeld of sprake is van een goede landschappelijke inpassing.

Wintergroene beplanting
Het college heeft naar aanleiding van de tussenuitspraak in oktober een inrichtings- en natuurbeheersplan ingebracht waarin is aangegeven hoe invulling wordt gegeven aan landschappelijke inpassing en wintergroene beplanting. Dit betekent dat de omgevingsvergunning, met het gewijzigde voorschrift, in stand blijft.

Het inrichtings- en natuurbeheerplan is naar aanleiding van aanmerkingen van de eisers diverse keren gewijzigd. In de beplantingsstrook tegenover de woningen van de eisers zijn nu 4 rijen van beplanting voorzien, met een onderverdeling in 20 procent crataegus (meidoorn), 20 procent frangula (sporkehout), 10 procent prunus padus (vogelkers), 10 procent salix cinerea (grauwe wilg), 5 procent prunus spinosa (sleedoorn), 5 procent corylus avellana (hazelaar), 15 procent liguster ovalifolium atrovirens (haagliguster) en 15 procent ilex aquifolium (gewone hulst).

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Boss Energy Consulting zoekt:

Project Developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!