Solar Magazine - Rijksoverheid: 40 rijksgronden inzetten voor wind- en zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijksoverheid: 40 rijksgronden inzetten voor wind- en zonneparken

Rijksoverheid: 40 rijksgronden inzetten voor wind- en zonneparken

De rijksoverheid gaat 80 locaties inbrengen als zoekgebieden voor wind- en zonneparken in de Regionale Energiestrategieën (RES'en). Uiteindelijk moeten er op zo'n 40 locaties wind- en zonneparken komen.

De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat stelde half mei ruim 250 vragen aan minister Wiebes over de verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE++). 

Rijksvastgoed
Een van de vragen spitste zich toe op de verduurzaming van het rijksvastgoed en het realiseren van hernieuwbare energie-opwekking op rijksgronden en rijksdaken. Voor de verduurzaming van de rijksgebouwen heeft het Rijksvastgoedbedrijf een routekaart opgesteld. Overeenkomstig met het Klimaatakkoord wordt hierin gestreefd naar 49 procent CO2-reductie in 2030 en 95 procent reductie in 2050 in de vastgoedportefeuille.

Minister Wiebes meldt nu dat in aanvulling hierop ingezet wordt op het zo slim mogelijk benutten van rijksgronden en -daken voor de opwek van hernieuwbare elektriciteit. ‘Met de rijksgronden en -daken is de ambitie om substantieel bij te dragen aan de doelstelling 35 terawattuur hernieuwbaar op land in 2030 uit het Klimaatakkoord. Vanwege de benodigde ruimtelijke besluitvorming wordt met name voor de rijksgronden door de verschillende rijksdiensten proactief contact gezocht met de RES’en. De ambitie is om samen met hen 80 locaties te identificeren en op te nemen in de RES. Naar verwachting wordt de helft van deze projecten uiteindelijk gerealiseerd.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Solarwatt zoekt:

International Marketing & Communication Manager

Fulltime (40 uur) - Tiel, 4004 JP, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!