Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Groningen keurt 3 zonneparken goed: 167 megawattpiek zonnepanelen voor Westerwolde

Provincie Groningen keurt 3 zonneparken goed: 167 megawattpiek zonnepanelen voor Westerwolde

De Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen hebben besloten medewerking te verlenen aan de realisatie van 3 verschillende zonneparken in Westerwolde van Solarfields, PowerField en LC Energy.

Zonnepark Veendijk – 62 megawattpiek
Aan de Veendijk te Bellingwolde – dat tot de gemeente Westerwolde behoort – staat de provincie een zonnepark toe voor een periode van maximaal 30 jaar. Het plangebied is gelegen in Bellingwolde langs de Veendijk en de Duitse grens (Brualer Schlot). Het zonnepark heeft een omvang van circa 58 hectare en zal 62 megawattpiek aan zonnepanelen herbergen. Zonnepark Veendijk is een initiatief van Solarfields en partner H.R. Werkman.

Zonnepark Veenweg – 20 megawattpiek
Aan de Veenweg te Ter Apel – dat ook tot de gemeente Westerwolde behoort – staat de provincie eveneens een zonnepark toe voor een periode van maximaal 30 jaar. Het plangebied is gelegen in Ter Apel langs de Veenweg en de Duitse grens. Het zonnepark heeft een omvang van circa 32 hectare en krijgt circa 20 megawattpiek aan zonnepanelen. Het zonnepark is een initiatief van LC Energy B.V.

Zonnepark Vlagtwedde – 85 megawattpiek

Tot slot maakt de provincie Groningen melding omtrent de aanwijzing van de locatie Vloeiveldweg te Harpel voor het plaatsen van een zonnepark voor een periode van maximaal 30 jaar. Het zonnepark betreft een uitbreiding van het zonnepark Vlagtwedde waar in 2017 reeds een omgevingsvergunning voor verleend is (red. de aanleg van dit zonnepark van 110 megawattpiek is halverwege). De uitbreiding van het zonnepark heeft een omvang van circa 76 hectare en voorziet in circa 85 megawattpiek zonnepanelen. Het zonnepark is een initiatief van PowerField.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
ESTG zoekt:

Inside Sales medewerker Frankrijk en België

32-40 uur - Heteren, Poort van Midden Gelderland Oranje 9, 6666 LV
Zon & Zo Duurzame Oplossingen zoekt:

Ervaren installatieteam Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Alblasserdam, 2952CA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!