Solar Magazine - PvdA stelt Kamervragen over uitvallen zonnepanelen door te dunne elektriciteitskabel
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PvdA stelt Kamervragen over uitvallen zonnepanelen door te dunne elektriciteitskabel
© PvdA | Lex Draijer

PvdA stelt Kamervragen over uitvallen zonnepanelen door te dunne elektriciteitskabel

William Moorlag heeft namens de PvdA Kamervragen gesteld over een huiseigenaar wiens zonnepanelen geen stroom opwekken doordat de omvormer regelmatig uitgeschakeld wordt door te dunne elektriciteitskabels.

Enexis meldde aan RTV Drenthe dat als de spanning boven de 253 volt komt, de pv-installatie van de betreffende woning in Tweede Exloërmond afschakelt. De installateur van de zonnepanelen wijt de uitvallende omvormer aan de elektriciteitskabels van de netbeheerder die te dun zijn.

Inventarisatie
Moorlag wil van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat onder meer weten of hij het voor de consument schadelijk en onwenselijk vindt dat opgewekte elektriciteit niet aan het stroomnet kan worden geleverd door tekortschietende netcapaciteit. Ook wil hij weten of hij vindt dat de netwerkbedrijven er zorg voor dienen te dragen dat particuliere gebruikers die elektriciteit opwekken met zonnepanelen het deel dat ze zelf niet verbruiken, moeten kunnen leveren aan het net.

Bovendien wil het PvdA-Kamerlid weten wat de aard en omvang van de problemen is en wordt minister Wiebes gevraagd om dit te inventariseren en de Kamer van de uitkomsten op de hoogte te brengen. Verder wil Moorlag weten op welke wijze (mogelijke) capaciteitsproblemen op het netwerk voor particulieren door de netwerkbedrijven in beeld worden gebracht en hoe en binnen welke termijn capaciteitsproblemen worden weggenomen. Tot slot wil het Kamerlid weten of Wiebes het redelijk acht dat particulieren worden gecompenseerd, mede in het licht en naar analogie van de geldende compensatieregeling bij storingen in de levering van energie, voor de schade die zij lijden indien zij opgewekte elektriciteit niet via het net kunnen leveren.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!