logo
wvhj2023
© GroenLeven
© GroenLeven
28 april 2020

Energiefonds Overijssel gaat lokale initiatieven voor zonne-energie financieel ondersteunen

Energiefonds Overijssel heeft een nieuw financieringsinstrument: de Lokale Energie Initiatieven-Financiering (LEI-F). De LEI-F gaat op 1 mei van start en ondersteunt onder meer zonne-energieprojecten.

De omvang van de ontwikkelfinanciering ligt tussen de 20.000 en 200.000 euro per project. LEI-F start als pilot voor een jaar. Na een jaar wordt LEI-F geëvalueerd. In totaal is er voor het eerste jaar 1 miljoen euro beschikbaar.

Ontwikkelfase
LEI-F voorziet in (gedeeltelijke) financiering in de ontwikkelfase van duurzame-energieprojecten. Dit is volgens de betrokkenen een risicovolle fase die nog veel onzekerheden kent. Typische activiteiten die met LEI-F kunnen worden gefinancierd, zijn onderzoekskosten voor flora en fauna, kosten voor bijeenkomsten met betrekking tot omwonenden, betaling van de leges aan de gemeente en reservering transportcapaciteit en advieskosten op het gebied van landschappelijke inpassing.

Het initiatief is genomen door de provincie Overijssel, Energiefonds Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel. Met LEI-F verwachten de samenwerkende partijen dat meer lokale initiatieven tot daadwerkelijke realisatie van hun energieplannen komen. Hiermee geeft Overijssel invulling aan het streven van het Nationale Klimaatakkoord om ten minste 50 procent van de duurzame-energieproductie in eigendom te laten zijn van de lokale bewoners. Natuur en Milieu Overijssel is het eerste aanspreekpunt voor geïnteresseerde lokale energie-initiatieven voor financiering vanuit LEI-F én expertise.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten