Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Climate Bonds Initiative geeft TRIO Investment groen licht voor uitgifte Green Bond
© TRIO Investment

Climate Bonds Initiative geeft TRIO Investment groen licht voor uitgifte Green Bond

De Standard Board van het Climate Bonds Initiative heeft de certificatie voor de uitgifte van de TRIO Investment Green Bond goedgekeurd die bestaat uit een portfolio van 770 megawattpiek aan zonne-energieprojecten.

Het Climate Bonds Initiative (CBI) is een non-profitorganisatie die zich inzet om de herbestemming van particulier kapitaal naar klimaatgerelateerde investeringen te bevorderen. TRIO Investment is een in Nederland gevestigde investeringsmaatschappij voor hernieuwbare energie die gespecialiseerd is in het wereldwijd ontwikkelen, financieren en exploiteren van duurzame-energieprojecten.

Pijplijn van 850 megawattpiek
‘Momenteel werken we aan een pijplijn van meer dan 850 megawattpiek aan grond- en dakgebonden pv-systemen’, duidt Burak Kartal, managing director van TRIO Investment. ‘We zijn betrokken bij het hele proces, van de voorlopige ontwerpen tot de uitvoering van het project. Op deze manier kunnen we een optimaal ontwerp accommoderen dat past in het lokale landschap en de wensen van onze klanten en de gemeenschap verwerkt. We hebben daarbij raamovereenkomsten met 2 grote West-Europese pensioenfondsen, alsook institutionele beleggers. Als internationale investeringsmaatschappij brengt de samenwerking met CBI nieuwe bedrijven en projecten naar TRIO Investment; met minder risico en met de nieuwste internationale standaarden.’

Het portfolio van de TRIO Investment Green Bond bestaat uit een combinatie van 770 megawattpiek aan zonne-energieprojecten in West-Europa en opkomende markten. TRIO Investment behaalt hiermee als eerste particulier bedrijf in Nederland een gecertificeerde groene klimaatobligatie voor zonne-energie. De groene obligaties zijn gecertificeerd volgens de Solar Criteria van de Climate Bonds Standard.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Zonneparken

Fulltime (40 uur) - Zuid Holland
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Front Office medewerker – Inside Sales

Fulltime (40 uur) - 3552ez
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!