Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bloomberg: coronavirus vertraagt solar revolutie, China installeert minder zonnepanelen
© Piotr Trojanowski | Dreamstime.com

Bloomberg: coronavirus vertraagt solar revolutie, China installeert minder zonnepanelen

De uitbraak van het coronavirus dreigt de wereldwijde revolutie in zonne-energie te vertragen, omdat deze de leveringen voor zonneparken in China en daarbuiten afsnijdt. Dit stellen analisten van Bloomberg.

‘Als de uitbraak van het virus langer duurt dan het eerste kwartaal en zich uitbreidt naar meer regio's, zoals momenteel gebeurt in Korea en Italië, dan kan dit de wereldwijde uitrol van hernieuwbare energie heel goed vertragen’, stelt Ali Izadi-Najafabadi, hoofd Analyse in Azië voor Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

Overaanbod verdwijnt vooralsnog niet
BNEF heeft zijn vooruitzichten voor pv-installaties in China voor dit jaar dan ook verlaagd. De BNEF-analisten verwachten in het meest realistische scenario dat China nu geen 45 gigawattpiek, maar 43 gigawattpiek zonnepanelen zal verwelkomen in 2020. In een van de andere scenario’s, het meest pessimistische, werd voor de uitbraak van het coronavirus uitgegaan van 37 wattpiek aan nieuwgeplaatst pv-vermogen. Voor dit scenario is de verwachting nu verlaagd naar 31 gigawattpiek.

Ondanks dat BNEF zijn voorspellingen heeft verlaagd, waarschuwt het dat de productiecapaciteit na het stoppen van de virusuitbraak snel kan oplopen en dat de huidige verstoringen niet voldoende zijn om het overaanbod te doen verdwijnen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Junior Elektricien Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Zon Advies Nederland zoekt:

Commercieel administratief medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - 6662 NG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!