logo
wvhj2023
© Marcus Paauwen
© Marcus Paauwen
28 februari 2020

Opnieuw schade aan drijvend zonnepark Lingewaard, storm Dennis houdt huis

Drijvend zonnepark Lingewaard heeft voor de tweede keer in 1 jaar tijd schade opgelopen. Zo'n 90 zonnepanelen, 1,5 procent van het totale aantal, zijn op 16 februari door storm Dennis beschadigd geraakt.

De 6.150 zonnepanelen liggen op het gietwaterbassin van tuinbouwgebied Next Garden en is eigendom van Coöperatie Lingewaard Energie. In juni 2019 werd enkele honderden zonnepanelen beschadigd door een windhoos.

3 verzekeringen
De schade door storm Dennis is daarmee volgens bestuurder Frans van Herwijnen 'gelukkig veel kleiner'. In de september 2019-editie van Solar Magazine meldde Van Herwijnen nog dat de energiecoöperatie goed verzekerd is tegen stormschade. ‘Nog voor de realisatie van het zonnepark zijn wij door onze verzekeringsagent uitgebreid geïnformeerd over het belang van het verzekeren van ons zonnepark. Op zijn advies hebben we bij Aon 3 verzekeringen afgesloten om de risico’s te minimaliseren. Allereerst gaat het om een machinebreukverzekering. Deze verzekering dekt allerlei soorten bedrijfsmatig gebruikte machines zoals een zonnestroomsysteem tegen alle van buiten komende oorzaken en bovendien tegen het eigen gebrek van de machine. Daarnaast hebben we een bedrijfsschadeverzekering – ook wel bekend als productieverliesverzekering – die het eventuele productieverlies vergoedt als de zonnepanelen door een defect of schade tijdelijk geen zonnestroom produceren. Ten slotte hebben we ook een aansprakelijkheidsverzekering.’

Eigen risico
Hierdoor hoefde de energiecoöperatie bij de schade van vorig jaar enkel het eigen risico te betalen. 'Maar dat is een te overzien bedrag in vergelijking met het totale schadebedrag. De schade loopt namelijk in de honderdduizenden euro’s’, aldus Herwijnen destijds.

Over de hoogte van de nieuwe schade is nog niets bekend.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten