Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Motie D66 aangenomen: netbeheerders gevraagd markt te raadplegen over oplossingen congestie

Motie D66 aangenomen: netbeheerders gevraagd markt te raadplegen over oplossingen congestie

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die bij congestie netbeheerders oproept om een marktconsultatie te organiseren voor het toepassen van innovatieve technieken als oplossing.

Matthijs Sienot (D66) had de motie samen met Agnes Mulder (CDA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Mark Harbers (VVD) ingediend.

127 Kamerleden
Bij de stemming in de Tweede Kamer hebben de VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie, 50PLUS, Partij voor de Dieren (PvdD), DENK, SGP, de fractie Van Haga en de fractie Van Kooten-Arissen zich voorstander getoond van de motie. PVV en Forum voor Democratie (FvD) stemden tegen.

Daarmee stemden 127 Kamerleden voor de motie en 23 Kamerleden tegen de motie.

‘We hebben gevraagd om een actieplan. De minister zegt dat zo'n plan er al is. Ik zou willen zeggen dat dat plan dan nog niet af is, omdat de congestie en de druk alleen maar groeien. Dus er moet meer gebeuren en er moet creatiever worden gekeken’, aldus Sienot eerder in een toelichting op zijn motie.

De regering wordt nu gevraagd met netbeheerders in overleg te gaan, zodat zij daar waar congestie optreedt, verdere vertraging in aansluiting voorkomen door een marktconsultatie te organiseren en zo de mogelijkheden van andere geschikte, innovatieve technieken beter in beeld te krijgen en toe te passen. Daarbij gaat het onder meer om batterijen, waterstof, warmteopslag en smart grids.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Account Manager

Wocozon zoekt een gedreven groene Account Manager voor de regio Noord Nederland gezocht
36-40 uur • De Meern - Utrecht
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager

Zelfstroom zoekt een Accountmanager
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!