Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Invest-NL van start: 1,7 miljard euro voor financiering energietransitie en innovatieve scale-ups
© Digikhmer | Dreamstime.com

Invest-NL van start: 1,7 miljard euro voor financiering energietransitie en innovatieve scale-ups

Ministers Hoekstra en Wiebes hebben het startschot gegeven voor Invest-NL. Dit investeringsfonds is opgericht voor financiering van bedrijven actief in de energietransitie en innovatieve scale-ups.

Invest-NL gaat als private onderneming, onder leiding van Wouter Bos, ondernemingen financieren die Nederland duurzamer en innovatiever maken. Met een aandelenkapitaal van 1,7 miljard euro ligt de focus van Invest-NL binnen het domein energietransitie met name op elektrificatie en energie, circulariteit, agrifood en de gebouwde omgeving. Bij innovatieve scale-ups gaat het vooral om industriële technologieën.

Niet financierbaar
Invest-NL wil de markt verruimen en financierbaar maken wat niet financierbaar lijkt. Naast het nemen van hoge risico’s hanteert Invest-NL lange looptijden en is het in staat grote bedragen te investeren. Bij financieringen stelt Invest-NL impact voorop: zonder impact geen financiering.

Via de website van Invest-NL, invest-nl.nl, kunnen ondernemers en financiers aan de hand van 5 vragen bekijken of hun businessplan in aanmerking komt voor financiering door Invest-NL.

Duurzame energie
Minister Wiebes schrijft in een brief aan de Tweede Kamer het volgende over de focus op duurzame energie: ‘Een duurzaam energiesysteem zal een voornaam aandachtsgebied van Invest-NL zijn. Invest-NL voorziet dat partijen die actief zijn in de energiesector een belangrijke rol hebben in het bewerkstelligen van de systeemverandering die daarvoor nodig is, vanwege hun expertise en slagkracht. Invest-NL zal echter geen projecten en bedrijven ondersteunen die gericht zijn op niet-duurzame energieproductie en die geen uitlegbare tussenstap vormen in de transitie naar een duurzamer energiesysteem. Invest-NL doet ook geen zaken met partijen die natuurlijke hulpbronnen niet zo efficiënt mogelijk inzetten, en die (mogelijk) vervuiling van water, lucht en/of grond veroorzaken.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen - Regio Noordwest-Nederland

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
E2-Energie zoekt:

Accountmanager Zonneparken EPC

Fulltime (40 uur) - Duiven, 6921 RZ te Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!