Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Waterschap Rivierenland start aanbesteding voor zonnepark van 8.580 zonnepanelen
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Waterschap Rivierenland start aanbesteding voor zonnepark van 8.580 zonnepanelen

Waterschap Rivierenland is een aanbesteding gestart voor de bouw van een zonnepark op het terrein van de rioolwaterzuivering (rwzi) in Sleeuwijk. De zonneweide moet 8.580 zonnepanelen krijgen.

Voor de exploitatie heeft Waterschap Rivierenland een subsidieaanvraag ingediend bij de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Naar verwachting wordt de subsidie begin 2020 toegekend.

1,6 hectare
​Het streven is aan 1 partij opdracht te verlenen voor de realisatie van het zonnepark. De rwzi Sleeuwijk zuivert het rioolwater en loost het effluent op het oppervlaktewater. De rwzi verbruikt circa 2,5 miljoen kilowattuur elektriciteit per jaar.

Op het terrein is een ruimte van circa 1,6 hectare beschikbaar voor de aanleg van een zonnepark. De beschikbare ruimte bestaat uit 2 velden: Veld Noord van circa 11.000 vierkante meter en Veld West van circa 5.000 vierkante meter. Bij de oplevering van de opdracht moet een compleet zonnepark gerealiseerd zijn van 8.580 zonnepanelen met een minimaal vermogen van 2,6 megawattpiek. Het gehele systeem dient onderhoudbaar te zijn en het terrein moet afgewerkt zijn.

Het zonnepark dient een minimale jaaropbrengst van 2.290.860 kilowattuur te hebben op basis van 890 volle zonuren. De opgewekte energie uit het zonnepark wordt in eerste instantie gebruikt voor de rwzi. De overige energie wordt via de transformator op het elektriciteitsnet aangeboden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Ede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!