Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Waterschap Rivierenland start aanbesteding voor zonnepark van 8.580 zonnepanelen
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Waterschap Rivierenland start aanbesteding voor zonnepark van 8.580 zonnepanelen

Waterschap Rivierenland is een aanbesteding gestart voor de bouw van een zonnepark op het terrein van de rioolwaterzuivering (rwzi) in Sleeuwijk. De zonneweide moet 8.580 zonnepanelen krijgen.

Voor de exploitatie heeft Waterschap Rivierenland een subsidieaanvraag ingediend bij de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Naar verwachting wordt de subsidie begin 2020 toegekend.

1,6 hectare
​Het streven is aan 1 partij opdracht te verlenen voor de realisatie van het zonnepark. De rwzi Sleeuwijk zuivert het rioolwater en loost het effluent op het oppervlaktewater. De rwzi verbruikt circa 2,5 miljoen kilowattuur elektriciteit per jaar.

Op het terrein is een ruimte van circa 1,6 hectare beschikbaar voor de aanleg van een zonnepark. De beschikbare ruimte bestaat uit 2 velden: Veld Noord van circa 11.000 vierkante meter en Veld West van circa 5.000 vierkante meter. Bij de oplevering van de opdracht moet een compleet zonnepark gerealiseerd zijn van 8.580 zonnepanelen met een minimaal vermogen van 2,6 megawattpiek. Het gehele systeem dient onderhoudbaar te zijn en het terrein moet afgewerkt zijn.

Het zonnepark dient een minimale jaaropbrengst van 2.290.860 kilowattuur te hebben op basis van 890 volle zonuren. De opgewekte energie uit het zonnepark wordt in eerste instantie gebruikt voor de rwzi. De overige energie wordt via de transformator op het elektriciteitsnet aangeboden.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!