Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven gestart met bouw van zonnepark van 17 megawattpiek in Leeuwarden
© GroenLeven

GroenLeven gestart met bouw van zonnepark van 17 megawattpiek in Leeuwarden

GroenLeven is in Friesland begonnen met de bouw van zonnepark De Zwette. De zonneweide is gelegen naast industrieterrein de Zwette in Leeuwarden en krijgt 17 megawattpiek aan zonnepanelen.

Wanneer deze gereed is, levert de bron voldoende groene stroom voor zo’n 4.600 huishoudens. ‘Wij vinden het belangrijk om de lokale omgeving te betrekken bij de realisatie van duurzame energie. Dat gebeurt ook hier, waar diverse Friese bedrijven ons helpen met de bouw van deze bron. Zo verzorgen de Mannen van Staal uit Leeuwarden bijvoorbeeld de onderconstructie en helpt Montage Service Friesland met de installatie,’ aldus Roland Pechtold, directeur bij GroenLeven.

Elektrische vrachtwagen
Bij de realisatie van een zonnebron komt nu nog CO2 vrij. GroenLeven wil dit op korte termijn reduceren naar 0. Daarom wordt bij de Zwette onder andere getest met een elektrische vrachtwagen, die de bouwplaats voorziet van de stalen constructies voor het zonnepark.

Frank Oomen, hoofd grootschalige projecten: ‘Natuurlijk zorgt een actieve zonnebron voor de reductie van ontzettend veel CO2, maar met GroenLeven willen we ook CO2 die nu nog wordt uitgestoten bij de bouw van onze zonnebronnen terugbrengen naar 0. Hier bij zonnebron de Zwette pendelt een elektrische vrachtwagen tussen de leverancier en de zonneweide. Daarmee willen we bewijzen dat we op deze manier al onze projecten op korte termijn kunnen gaan bevoorraden.’

Zonnebron de Zwette, bestaat uit 47.000 zonnepanelen en zal naar verwachting aan het einde van dit jaar gerealiseerd zijn.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Straightforward zoekt:

Inspecteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL 49
Navetto zoekt:

Accountmanager Noord-West en Accountmanager Zuid-West Nederland

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!