logo
wvhj2023
© Verbond van Verzekeraars
© Verbond van Verzekeraars
25 november 2019

Verzekeraars presenteren Preventiebrochure Zonnepanelen

Verbond van Verzekeraars, de koepelorganisatie voor verzekeraars, hebben de Preventiebrochure Zonnepanelen gepresenteerd. Hierin is er onder meer aandacht voor inspectie bij de oplevering van zonnepanelen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars is het van groot belang om zicht te krijgen op de technische aspecten en de risico’s van zonnepanelen. De informatie in de brochure is om die reden vooral gebaseerd op de praktijkervaring van technische verzekeringsexperts. ‘De diverse praktijkvoorbeelden, in combinatie met koppelingen met de geldende normen en voorschriften, moeten voldoende (beoordelings)handvatten bieden voor verzekeraars en andere geïnteresseerden’, stelt projectleider Bert Veurink.

Werkgroep Zonnepanelen
De werkgroep Zonnepanelen van het Verbond van Verzekeraars benadrukt in de brochure dat de bouwkundige aspecten van het pand in kaart moeten zijn gebracht, voordat de zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd.

Verder besteedt de werkgroep uitgebreid aandacht aan het gebouw, de aanleg van het systeem, de verzekeringsmogelijkheden en de belangrijkste aandachtspunten rondom de oplevering. Voor het opleveren van een zonnepaneleninstallatie moet namelijk een inspectie plaatsvinden, waarin onder meer wordt gecheckt of alle verbindingen goed zijn bevestigd en er geen bekabeling loshangt.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten