Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verzekeraars presenteren Preventiebrochure Zonnepanelen
© Verbond van Verzekeraars

Verzekeraars presenteren Preventiebrochure Zonnepanelen

Verbond van Verzekeraars, de koepelorganisatie voor verzekeraars, hebben de Preventiebrochure Zonnepanelen gepresenteerd. Hierin is er onder meer aandacht voor inspectie bij de oplevering van zonnepanelen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars is het van groot belang om zicht te krijgen op de technische aspecten en de risico’s van zonnepanelen. De informatie in de brochure is om die reden vooral gebaseerd op de praktijkervaring van technische verzekeringsexperts. ‘De diverse praktijkvoorbeelden, in combinatie met koppelingen met de geldende normen en voorschriften, moeten voldoende (beoordelings)handvatten bieden voor verzekeraars en andere geïnteresseerden’, stelt projectleider Bert Veurink.

Werkgroep Zonnepanelen
De werkgroep Zonnepanelen van het Verbond van Verzekeraars benadrukt in de brochure dat de bouwkundige aspecten van het pand in kaart moeten zijn gebracht, voordat de zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd.

Verder besteedt de werkgroep uitgebreid aandacht aan het gebouw, de aanleg van het systeem, de verzekeringsmogelijkheden en de belangrijkste aandachtspunten rondom de oplevering. Voor het opleveren van een zonnepaneleninstallatie moet namelijk een inspectie plaatsvinden, waarin onder meer wordt gecheckt of alle verbindingen goed zijn bevestigd en er geen bekabeling loshangt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Polyglot zoekt:

Regional Product and FAE Manager

For its client Polyglot is looking for a Regional Product and FAE Manager
Fulltime • Nederland
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!