Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amsterdam plaatst komend kalenderjaar 12.000 zonnepanelen
© Andrey Bayda | Dreamstime.com

Amsterdam plaatst komend kalenderjaar 12.000 zonnepanelen

De gemeente Amsterdam plaatst tot en met 2020 op 30 eigen gebouwen zo’n 12.000 zonnepanelen. De eerste zonnepanelen zijn geplaatst op het fietsdepot in Westpoort en het gemeentelijke kantoorpand aan de Cruquisweg.

De gemeente neemt stroom af van eigen dak én ze biedt elke Amsterdammer de kans om mede-eigenaar te worden van de zonnepanelen.

900 panden
De gemeente bezit zo’n 900 panden in de stad. Op alle geschikte gemeentegebouwen komen daarom in het komende jaar zonnepanelen. In totaal plaatst de gemeente daarmee dus 12.000 zonnepanelen die samen jaarlijks 3 megawattuur zonnestroom opwekken.

Dit staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van ruim 1.000 huishoudens. Van de meeste zonnepanelen kunnen Amsterdammers mede-eigenaar worden. De gemeente zorgt in samenwerking met de Zoncoalitie dat ook de ‘dakloze’ Amsterdammers kunnen investeren en profiteren. Via Ecostroom en Zuiderlicht, leden van de zoncoalitie, kunnen Amsterdammers investeren in de zonnepanelen op gemeentelijke daken.

Dit jaar worden op het dak van het gemeentelijke pand aan de Erik de Roodestraat 18 al 200 zonnepanelen geplaatst waarin Amsterdammers kunnen investeren.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien zonnepanelen omgeving Friesland

Wil jij meebouwen aan een duurzame toekomst? Vanwege de aanhoudende groei van Zonmaat zijn wij op zoek naar een ‘Elektromonteur Zonnepanelen’. Wij zijn actief in duurzame energie en plaatsen op grote schaal zonnepanelen. Klanten van...
Fulltime (40 uur) - W.M. Dudokweg 14, 1703 DB Heerhugowaard
Coolblue zoekt:

Zonnepanelen Installateur / Dakspecialist

Plus- en minpunten + Je staat samen met je collega op het dak en raakt perfect op elkaar ingespeeld met de montage van haken, rails en zonnepanelen. + Jullie zijn samen verantwoordelijk voor 1 à maximaal 2 installaties bij onze...
Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!