Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Friesland introduceert voucherregeling voor energiecoöperaties

Provincie Friesland introduceert voucherregeling voor energiecoöperaties

De provincie Friesland biedt energiecoöperaties de mogelijkheid om vanaf 15 november gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling: de Voucherregeling voor Energiecoöperaties. Er zit 100.000 euro in de pot.

De nieuwe regeling die loopt tot 1 juli 2020 is een uitbreiding van de al lopende MKB-voucherregeling. Met de uitbreiding ondersteunt de provincie de ontwikkeling van nieuwe plannen.

Op veel plekken in Friesland zijn energiecoöperaties bezig met het ontwikkelen van projecten voor energiebesparing, duurzame opwekking van energie of isolatiemaatregelen. Bijvoorbeeld collectieve zonnedaken, deelauto’s of warmteprojecten. Veel energiecoöperaties zijn klaar voor een volgende stap, maar hebben volgens de provincie behoefte aan professionele ondersteuning. Met deze regeling helpt de provincie hen.

Coöperaties kunnen bijvoorbeeld subsidie krijgen voor het inkopen van juridische, financiële, technische, fiscale, of organisatorische deskundigheid. De subsidie bedraagt de helft van de subsidiabele kosten van minimaal 500 en maximaal 2.500,00 euro. De subsidie kan aangevraagd worden bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon bv zoekt:

Proces Consultant

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Saman Groep zoekt:

Vestigingsleider

Fulltime (40 uur) - Omgeving Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!